Hiljutine rekord andis Mätasele kindlust

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21 sportlasest koosnev Eesti kergejõustikukoondis käis täna suursaadik Mart Tarmaku vastuvõtul. Pildil Risto Mätas.
21 sportlasest koosnev Eesti kergejõustikukoondis käis täna suursaadik Mart Tarmaku vastuvõtul. Pildil Risto Mätas. Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku EMil on Eesti koondises kõige rohkem odaviskajaid – kolm meest ja üks naine. Seltskonna liider on möödunud nädalal isikliku rekordi 81.60 visanud Risto Mätas.


«See võistlus andis palju enesekindlust,» lausus Mätas. «Terve seeria oli hea – kaks korda viskasin üle 80 meetri, korra napilt selle alla. Veel hiljuti võistlustel kammitsenud pinget pole enam tunda.»

Mätas tõdes, et väiksemat eesmärki kui pääs lõppvõistlusele ei saa ta endale püstitada. Arvestades seda, et mõned tipud on puudu, võib 12 parema hulka pääsemise piir jääda pisut alla 80 meetri. Samas tuleb selle tulemuseni jõuda kolme katsega. «See ei tohiks olla probleem, tavaliselt viskangi oma parima tulemuse kohe võistluse alguses,» märkis Mätas, kelle olekust õhkus rõõmsat ärevust.

Mätas ja Marko Jänes viskavad täna esimeses kvalifikatsioonigrupis, Tanel Laanmäe kuulub teise gruppi. Kõik kolm ja lisaks neile ka Mihkel Kukk on täitnud Londoni olümpia B-normi. Kes neist pääseb nelja aasta tähtsaimale jõuproovile, näitavad tuleval nädalal toimuvad katsevõistlused.

Samas võib kõik probleemid lahendada ka Helsingis – selleks tuleb aga visata olümpia A-norm 82 meetrit. «Kui suudan ületada A-normi, olen kindlasti ka lõppvõistlusel,» teatas Mätas enesekindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles