Bundesligasse siirduv Klavan täitis unistuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan AZ Alkmaari särgis
Ragnar Klavan AZ Alkmaari särgis Foto: AP/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan jätkab oma karjääri Saksamaal. Ta sõlmis lepingu mullu Bundesligas 14. kohaga lõpetanud FC Augsburgiga. Lepingu pikkuseks on 2 + 1 aastat.


«See ongi see, mille suunas olen alati töötanud,» lausus rahulolev Klavan, kes hakkab uues klubis kandma särki numbriga 5. «Nüüd on õige aeg käes ja loodan, et mind ootavad ees ilusad kaks aastat.» Klavanist saab Inglismaal mänginud Mart Poomi järel teine Eesti jalgpallur, kes liikunud mõnda Euroopa suurliigasse.

Lepingu pikkuse kohta kinnitas Klavan, et tegemist on igati tema maitse järgi kontrahtiga. «Tegemist on just piisavalt pika ja piisavalt lühikese lepinguga. Ütlesin juba hooaja lõppedes senisele koduklubile AZ Alkmaarile, et soovin rohkem mänguaega. Kuna mul hakanuks seal jooksma lepingu viimane aasta, olid nad üleminekuga nõus, et minu eest mingit tasu saada,» kommenteeris ta. Augsburgi kodulehe teatel kehtib leping hoolimata sellest, kas klubi jääb ka ületulevaks hooajaks Bundesligasse püsima.

Eile sõitis Klavan juba Austria Alpidesse, et liituda seal algava Augsburgi treeninglaagriga. «Reedeni olen seal ja laupäevaks tuleme tagasi, siis toimub meil ühe madalama liiga klubiga treeningmäng,» lausus Klavan.
Eelmises koduklubis AZ Alkmaaris sageli äärekaitsjana tegutsenud Klavani sõnul väljendas ta ise läbirääkimiste käigus Augsburgile kindlat soovi tegutseda keskkaitsjana ning ka klubi näeb teda eeskätt just sellel positsioonil. «Peatreener Markus Weinzierliga ei olegi ma veel suhelda jõudnud, näeme alles laagris. Kuid tehnilise direktoriga rääkides ütlesin, et mu kindel soov on mängida keskkaitsjat, ja ka nemad kinnitasid, et ostavad mu keskkaitsjana. Vajadusel saan muidugi äärel abistada,» sõnas Klavan. «Teisi keskkaitsjaid tunnen nii palju, et Gabriel Sankoh mängis varem pikalt Gröningenis,» lausus ta.

FC Augsburg tõusis klubi 105-aastase ajaloo jooksul mullu esmakordselt Bundesligasse ning üllatusena suudeti seal saavutada tubli 14. koht. «Klubi eesmärkidest tean niipalju, et eesmärgiks on kindlasti tänavugi liigasse püsima jääda. Lõppenud hooajal saavutati ju üle ootuste hea tulemus,» sõnas Klavan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles