Froome on Wigginsi varjus olemisest frustreeritud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Froome (keskel) hingamas kuklasse meeskonnakaaslasele Bradley Wigginsile (paremal).
Christopher Froome (keskel) hingamas kuklasse meeskonnakaaslasele Bradley Wigginsile (paremal). Foto: SCANPIX

Käimasoleval Tour de France’il on hetkel kaksikjuhtimine Sky meeskonna ratturite käes ning teisel kohal olev Chris Froome tunnetab, et ei saa Bradley Wigginsi varjus olles oma potentsiaali realiseerida.

Hetkel tuuri liidrisärki hoidvale Wigginsile kahe minuti ja viie sekundiga kaotav Froome usub, et on võimeline enamaks. «Ma võiksin tuuri võita, aga mitte Sky võistkonnas,» sõnas ta intervjuus ajalehele L’Equipe.

Samas sõnas rattur, et austab meeskonna valikut ja järgib valitud taktikat.

«Ma ei hakka valetama – see on raske. Meie strateegia on ehitatud Wigginsi ümber ja kõik austavad seda,» kinnitas Froome.

27-aastane rattur tunnistas, et juhul kui meeskonna taktika ei kanna vilja ning võit hakkab käest libisema, annab ta endast parima, et tipus olevate sõitjatega konkureerida.

Tulevikust rääkides oli Sky meeskonna teine number lootusrikkam: «Kõik sõltub sellest, millise raja korraldajad järgmiseks aastaks valivad. Loodan, et mägise marsruudi korral on meeskonna juhid aumehed ning käituvad minuga sama lojaalselt nagu mina nendega,» vihjas ta võimalusele järgmisel tuuril Sky esinumbriks tõusta.

«Wiggins on aus mees ja ta tasub mulle teenete eest. Kui vaja, siis ta aitab mind,» lisas Froome.

RadioShack Nissan meeskonna juht Johan Bruyneel arvab, et Wiggins võidab tuuri, sest tema teravaim konkurent pedaalib temaga ühes võistkonnas.

«Sky meeskond on väga heas positsioonis – kui Wiggins ära langeb on neil ka Froome, kuid ma isiklikult ei usu, et Bradley (Wiggins – toim) murduks,» lisas Bruyneel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles