Tiit Sokk: liikusime turniiri käigus aina ülespoole

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Tiit Sokk.
Eesti koondise peatreener Tiit Sokk. Foto: Peeter Langovits

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk jäi teise kohaga lõppenud nelja rahvuse karikaturniiriga rahul, ehkki eestlastel tuli vastu võtta kaotus nii Gruusialt kui ka Tšehhilt ning teiseks kerkiti vaid tänu tänasele suurele võidule USA üliõpilaste esinduse üle.

«Positiivne on see, et liikusime kogu aeg ülespoole,» lausus Sokk pärast mängu. «Teisalt on ka vigu palju, mida veel parandada. Kõik visked ei peagi praeguses ettevalmistuse faasis veel minema, aga kaitses ei tohiks nii palju eksida. Samas paranes ka kaitse pool iga päevaga,» märkis ta. «Meil oli terve turniiri peale kaks umbes kaheminutilist ärakukkumist, see pole paha.»

USA vastu tuli koondis peatreeneri hinnangul juba ka ründemänguga paremini toime. «Saime nagu paisu tagant vabaks. Kaks päeva viskasime headelt kohtadelt mööda, täna oli protsent palju parem.» Eesti tabas kahepunktiviskeid tõepoolest hästi, koguni 71,4% täpsusega. Ka lauavõitlus võideti ameeriklaste vastu selgelt, 47-32. Väga individuaalselt tegutsenud ameeriklased jagasid vaid 13 korvisöötu, eestlased seevastu tervelt 30.

Üleplatsimehena 41 punkti kogunud Siim-Sander Vene esitus Sokku väga ei üllatanud. «Oskuste poolest on ta ju alati hea olnud, nüüd on ka keha ja füüsist rohkem taga, mis lubab tal sellist mängu mängida,» tõdes Sokk.

Järgmiseks osaleb koondis 6.-9. augustini Gruusias toimuval turniiril, kus vastasteks on võõrustajad, Valgevene ja Ukraina. 15. augustil ootab juba koduväljakul ees esimene EM-valikmäng Slovakkiaga. «Tallinnas me vastaseid ei skautinud, keskendusime rohkem oma tegemistele, kuid Gruusias hakkame ka sellega tegelema ja ehk saab koondis seal ka igaks mänguks rohkem eriülesandeid,» avaldas Sokk tegevusplaani. «Tööd ja asju, mida praavitada, on veel küllalt. Meile on iga kohtumine tähtis, et ettevalmistuses järgmine samm teha.»

Eelolevatele valikmängudele vaadates on Sokul aga vaid üks suur ootus. «Kui kõik mehed terveks saaksid, oleks super. Oleks neil rõõmsam ja meil ka!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles