Video – kas jalgpalluri jõhker rünnak või kohtuniku näitemäng?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Benfica kaitsja Luisao ründas kohtunikku või tegeles vilemees Christian Fischer näitlemisega?
Kas Benfica kaitsja Luisao ründas kohtunikku või tegeles vilemees Christian Fischer näitlemisega? Foto: SCANPIX

Düsseldorfi Fortuna ja Lissaboni Benfica eilses sõprusmängus juhtus kurioosne lugu, mida üks osapool peab kohtuniku ründamiseks, teine aga arusaamatuks näitemänguks.

Avapoolaja lõpus 38. minutil tegi Benfica mängija Javi Garcia kohtuniku arvates Fortuna poolkaitsjale Oliver Finkile vea ning Benfica mehed jooksid vilemehe Christian Fischeri juurde protesteerima. Eemalt olukord klaarima tormanud Portugali klubi kaitsja Luisao jooksis aga kohtunikule otsa ning vilemees kukkus. Paar sekundit oimetuna maas lebanud Fischer aidati viimaks püsti ja platsilt minema ning ta katkestas mängu.

Fortuna president Peter Frymuth nimetas juhtunut ennekuulmatuks ning ähvardas kaevata Benfica mängijate käitumise peale nii Saksamaa kui ka Euroopa jalgpalliliidule. «Olen šokeeritud. Olen aastaid jalgpalliga seotud olnud ja ma pole iial midagi sellist näinud. Ei mõista, kuidas Benfica suguse Meistrite liigasse kuuluva nimeka klubi mängijad saavad niimoodi käituda,» kurjustas Frymuth väljaande A Bola vahendusel.

«Kavatseme abi otsida Saksamaa alaliidult ja ka UEFAga Luisao ning teiste Benfica mängijate tegutsemisest rääkida. Loodetavasti saavad nad karmi karistuse,» jätkas Frymuth. «See oleks pidanud olema rõõmus päev, aga nüüd seisame silmitsi niisuguse probleemiga. Oleme sõnatud.»

Luisao kinnitas aga pärast mängu oma süütust ja väitis, et oli kohtuniku kergest kukkumisest rabatud. «Olin väga üllatunud. Ma ei teinud ühtegi agressiivset liigutust. Püüdsin lihtsalt oma kaaslastest ettepoole pääseda ja siis nägin, kuidas kohtunik kukkus,» esitas Brasiilia kaitsja olukorrast omapoolse nägemuse. «Ma ei karda midagi, minu südametunnistus on puhas.»

Ka Portugali klubi kodulehel kirjeldatakse kohtuniku käitumist kui «häbiväärset teatrikunsti».

Vaata videot SIIT ja otsusta, kummal osapoolel on õigus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles