Rio Ferdinand pääses rassistlikuks peetud solvangu eest rahatrahviga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Rio Ferdinand võib uuesti Inglismaa koondisega liituda?
Kas Rio Ferdinand võib uuesti Inglismaa koondisega liituda? Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliliit trahvis Manchester Unitedi kaitsjat Rio Ferdinandi 45 000 Suurbritannia naelaga, kuna mängija kirjutas kolleegi Ashley Cole'i kohta twitterisse väidetavalt rassistliku kommentaari.

Ferdinandi noorem vend Anton Ferdinand sattus läinud hooajal väljakul sõnavahetusse Londoni Chelsea mängija John Terryga, kuna Terry olevat teda rassistlikult solvanud. Tüli tipnes kohtuskäigu ja Terry õigeksmõistmisega. Seejärel sai Antoni vanem vend Rio aga pahaseks samuti Chelseas palliva Ashley Cole'i peale, iseloomustades teda oma twitteri-postituses sõnadega «choc ice» ehk šokolaadijäätis.

Jalgpalliliit hindas öeldu aga rassistlikuks solvanguks, sest antud sõnapaariga tähistatakse slängis inimest, kes on väliselt mustanahaline, kuid sisimas valge. Distsiplinaarkomisjoni sõnul oli Ferdinandi sõnakasutus kohatu ja ta kahjustas sellega jalgpalli mainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles