Grosjean soovib Senna jälgedes Lotuse võiduni viia

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romain Grosjean tahab viia Lotuse poodiumi kõrgeimale astmele.
Romain Grosjean tahab viia Lotuse poodiumi kõrgeimale astmele. Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskonna piloot Romain Grosjean sõnas, et temas tekitaks väga erilise tunde see, kui tal õnnestuks võita meeskonna esimene etapp pärast legendaarse Ayrton Senna triumfi.

Sel hooajal on Lotus näidanud korduvalt muljetavaldavat kiirust, kuid etapivõiduni pole Grosjean ega tema tiimikaaslane Kimi Räikkönen suutnud seni jõuda, ehkki tabelis on kirjas tervelt neli teist kohta. Kuigi varem Tolemani, Benettoni ja Renault’ nime kandnud meeskond ei kirjuta Lotuse omaaegseid võite enda nimele, tunnistas Grosjean väljaandele Totalrace, et tunneks end väga uhkelt, kui suudaks Lotuse nime jälle poodiumi kõrgeimale astmele viia. Viimati suutis Lotuse nimelise autoga võita Senna 1987. aastal Detroidis.

«Ma ei tunne lisapinget, vormel-1 sarjas on pingeid niigi küllalt,» lausus prantslane. «Kui võidame, on see fantastiline saavutus kõigi tehase töötajate jaoks, kes on aasta algusest saadik vaeva näinud. Ja kui ma olen esimene sõitja, kes pärast Ayrton Sennat Lotuse esikohal üle lõpujoone toob, siis oleks saavutus seda erilisem. See oleks veel meeldivam,» tunnistas Grosjean.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles