Poodiumile tõusnud Leok: see oli minu hooaja parim etapp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok võttis poodiumile kaasa ka oma poja Travise.
Tanel Leok võttis poodiumile kaasa ka oma poja Travise. Foto: Suzuki

Aina paremasse hoogu minev Rockstar Energy Suzuki meeskonnas sõitev Tanel Leok tegi motokrossi MX1 klassi MM-etapil Lieropis selle aasta parima tulemuse, olles kolmas.

Kvalifikatsioonis oli Leok kuues ja kuigi ta esimese sõidu stardis andis mõned kohad võrreldes stardipositsiooniga ära, suutis ta sõidu käigus jõuliselt oma kohta parandada ja veel viimases faasis ka tiimikaaslasest Clement Desalle’ist mööduda ja neljandana lõpetada.

Teises sõidus oli taas sõidu viimane osa see, kus Leok otsustavalt kohta parandas, möödudes Shaun Simpsonist ja Jevgeni Bobrõševist ning ta sai sõidus kolmanda koha.

Kahe sõidu kokkuvõttes tähendas see talle hooaja parimat, kolmandat kohta ja koos etapi võitnud Antonio Cairoli ja teise koha saanud Ken de Dyckeriga poodiumile tõusmist.

«Olen selle nädalavahetusega enam-vähem rahul. Alguses oli pisut raske leida oma rütmi, kuid kui selle kätte sain, siis asjad juba sujusid. Rada oli raske ja füüsiliselt palju nõudev, mis mulle sobis ja tundsin ennast seal üsna hästi,» kommenteeris Leok. «Kuigi hooaja peale on olnud teisigi häid sõite, siis olen kindel, et see on minu selle hooaja parim etapp. Sõiduga jäin juba rahule ja enesetunne oli samuti hea.»

Cairoli võitis mõlemad sõidud, de Dycker oli esimese sõidu kolmas ja teise sõidu teine.

Teine eestlane, Route 77 MVR-D Honda tiimis sõitev Gert Krestionov oli etapi kokkuvõttes 17., sõitudes olid tema kohad 18. ja 15.

MM-sarja kokkuvõttes on Leok endiselt kaheksas, kuid tänu poodiumikohale vähendas ta vahet seitsmendal kohal oleva Xavier Boogiga ja see on nüüd 17 punkti Boogi kasuks. Sarja liider on Cairoli, kelle edu Desalle’i ees on 76 punkti, kolmandal kohal olev Gautier Paulin jääb liidrist maha 124 punktiga. Krestinov on 31 punktiga 29. kohal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles