Lance Armstrongi ei lubata Chicagos maratonirajale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Dopingutarvitamises süüdi mõistetud tippratturil Lance Armstrongil ei lubata osaleda tänavusel Chicago maratonil.

Maratoni korralduskomitee juht Carey Pinkowski teatas, et Armstrongile USA antidopinguagentuuri USADA poolt määratud karistus laieneb ka nende võistlusele. Pinkowski esines avaldusega pärast seda, kui Armstrongi esindajad teatasid, et sportlasel keelati heategevuslikul eesmärgil jooksul kaasa teha.

« USADA võistluskeeld keelab Lance Armstrongil osaleda USA kergejõustikuliidu poolt heaks kiidetud võistlustel, mistõttu me ei saa teda võistlema lubada,» ütles Pinkowski. Samas märkis ta, et korraldajad pole Armstrongiga ühenduses olnud, samuti pole Armstrong ennast maratonile registreerinud.

Armstrongi heategevusorganisatsiooni Livestrong esimees Doug Ulman teatas reedel, et sedasorti keelud on ärritavad ning mõjuvad halvasti Armstronig võimalustele heategevuslikku tulu koguda. «Lance on aidanud meil koguda vähivastases võitluses ligi 500 miljonit dollarit. On väga kahju, kui fondi püüdlused sellisel moel tagasilöögi saavad,» kurtis Ulman.

USADA teatas läinud kuul, et Armstrongilt võetakse kõik tiitlid, mille ta on teeninud pärast 1998. aasta 1. augustit. Pärast võistluskeelu jõustumist on ameeriklane kaasa teinud ühel Colorados peetud tagasihoidlikul mägirattavõistlusel ja esinenud vähivastase ürituse pressikonverentsil, kus ta lausus kuulajatele: «Minu nimi on Lance Armstrong ja ma paranesin vähist... ning jah, ma olen seitsmekordne Tour de France’i võitja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles