Maailmarekordit sihtiv Harting: tahan nelja aasta pärast medal kaelas rannas pikutada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting Londoni olümpiamängude medalitseremoonial.
Robert Harting Londoni olümpiamängude medalitseremoonial. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel kettaheites kuldmedali võitnud sakslane Robert Harting plaanib oma karjääri jooksul purustada mitu rekordit.

Üks eesmärk on ületada Virgilijus Alekna nimel olev 38 võistluse pikkune võitude seeria. Harting on hetkel võitmatuna püsinud 33 järjestikkust võistlust.

«Kui ma suudan selle ületada, siis on vähemalt üks rekord minu nimel,» rääkis ta Saksamaa ajalehele SID.

26-aastane sakslane ei näe võimatuna ka kaasmaalase Jürgen Schulti maailmarekordi ületamist. «See on püsinud juba kaua aega. Spordis võib kõike juhtuda, kuid maailmarekord pole siiski mu peaeesmärk ning selleks on võimatu spetsiaalselt treenida,» selgitas Harting.

Schult heitis maailmarekordi 1984. aastal tollases Saksamaa Demokraadlikus Vabariigis Neubrandenburgi linnas ning tema heite pikkus oli koguni 74.08.

Hartingu praegune isiklik rekord, 70.33, asetab ta maailma kõigi aegade edetabelis alles 17. kohale. Esikohal on Schult, teine on Alekna ja kolmas on Gerd Kanter kuus aastat tagasi heidetud 73.38ga.

Võiduseeria jätkamise ja maailmarekordi kõrval on Hartingul ka kolmas eesmärk – kaitsta nelja aasta pärast Rio olümpiamängudel tänavu võidetud kuldmedalit. «Tahan medal kaelas rannas pikutada,» selgitas mees oma eesmärki nelja aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles