Kaks nädalat suurturniirini – Kanepi peab nädala puhkama

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Raigo Pajula

Kõigil Kaia Kanepi fännidel oli põhjust eile ennelõunal rahustipurgi järele haarata – nende lemmik jättis Madridi tennisturniiri avaringi mängu vigastuse tõttu pooleli. Prantsusmaa lahtiste meistrivõistlusteni jääb vaid kaks nädalat.



Paar tundi pärast platsilt lahkumist andis Kanepi rahustava signaali – arstide esialgsel hinnangul peab ta nädalapäevad tenniseplatsilt eemal olema, ent tennisehooaja nelja tähtsama sündmuse hulka kuuluval Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel osalemist ei tohiks see segada.



«Sain arstidelt valuvaigisteid ja pean andma haigele kohale rahu,» rääkis Kanepi. «Jätsin mängu pooleli just Prantsusmaa turniirile mõeldes. Mõtlesin, et ei saa asja hullemaks lasta. Tundub, et midagi väga hullu igatahes ei juhtunud, venitasin vasaku puusa painutajalihast.»



WTA edetabelis 19. kohal asuv Kanepi kohtus 4,5 miljoni dollarilise auhinnafondiga Madridi turniiri avaringis tabelis temast 30 kohta tagapool asuva tšehhitari Lucie Safarovaga. Kanepi sõnul ei andnud kohtumise alguses miski vigastusest märku, kuid esimese seti keskel tundis ta korraga, et midagi juhtus.



«Alguses ei pööranud ma sellele erilist tähelepanu, kuid siis tundsin, et vigastus hakkab segama – muutusin üha aeglasemaks,» kirjeldas Kanepi, kes kaotas esimese seti 2:6. Kahe seti vahel kasutas ta arstiabi ning vaevuse leevendamiseks teibiti reis kinni.



Paraku muutus mängimine üha ebamugavamaks ning olles teises setis küll 3:2 eduseisus, otsustas ta edasisest enesepiinamisest loobuda.



«Vigastus annab tunda just platsil jalgu libistades ning servimise ajal sellel jalal hüpates. Kunagi paar aastat tagasi oli mul täpselt sama häda,» märkis Kanepi. «Tegelikult polnud alguses mu mängul midagi häda, ära vajusingi alles pärast venitust. Tegelikult ei saa siinset väljakut nimetada päris tavaliseks liivaplatsiks – asusime tavalisest veidike kõrgemal ning pallivahetus kestis nagu kiirel väljakul vaid kaks või kolm lööki.»



Kanepi ei uskunud, et planeerimata paus jätab mänguvormile sügava jälje. Tänavu pidevalt võistluskarussellis tiirelnud eestlanna sõnul võib puhkusest tulu tõusta.



«Ilmselt tulen selleks nädalaks koju,» sõnas ta. Enne Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste algust Kanepil enam võistlusvõimalust ei teki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles