Eesti jalgpallurid pääsesid häbist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Anniste on võitluses roninud vastase turjale.
Aivar Anniste on võitluses roninud vastase turjale. Foto: Liis Treimann

Jevgeni Novikovi tugev löök lendab väravasse ja Eesti jalgpallikoondis teenib 4:3 võidu – milline põnevuslahing, kuid… vastaseks on üksnes FIFA edetabelis 194. kohta hoidev Fääri saarte meeskond.

«Lõppkokkuvõttes võib öelda – hea, et niigi läks,» kommenteeris Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli. «Vahepeal näis asi tehtud olevat, kuid järgmisel hetkel jälle käest libisemas.»


Eesti jalgpallikoondis juhtis esimese poolaja järel kindlalt 3:0, kuid teise poolaja keskel, suutsid vastased seitsme minuti jooksul viigistada.


«Eesti jalgpallis pole 16 aasta jooksul midagi sellist juhtunud ning arvatavasti ei juhtu seda ka järgmise 16 aasta jooksul,» kommenteeris košmaariks kujunenud seitset minutit Eesti koondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev. «Rumalad väravad – arvatav suluseis, nurgalöök, penalti – noh lihtsalt juhtus nii.»
Rüütli sõnul oli kogu kaitseliin neil hetkedel mäda, kuid kedagi otseselt süüdistada ta ei taha. Peatreeneri sõnul hakkasid hoolealused suures eduseisus liialt võidule mõtlema ning lasid oma jala sirgu.


«Teisel poolajal oli meie eesmärk hoida oma värav puutumatuna,» tunnistas Rüütli. «Ega see teine poolaeg meid seetõttu ei rõõmusta. Samas on selge, et tandem Igor Morozov – Andrei Stepanov ei ole meie esimene valik keskkaitses. Lisaks tahtis avapoolaja järel väsinud Stepanov vahetust, kuid mul polnud tema asemel kedagi tuua.»


Ometi pääsesid eestlased täielikust häbist. Kuueaastase vaheaja järel koondises mänginud Jevgeni Novikov lõi 75. minutil Eesti võiduvärava. Rüütli jäi kangelase esitusega rahule.


«Ta polnud ehk nii enesekindel kui võinuks, kuid palli vallates tegutses hästi,» märkis Rüütli. «Temaga saame edaspidi arvestada. Kas just põhimehena, kuid vajaliku vahetusmehena kindlasti.»


Natukenegi rõõmustamist väärt oli sinisärklaste esimene poolaeg. Vjatšeslav Zahovaiko kaks ning Tarmo Kingi üks tabamus viisid eestlased 3:0 juhtima. Võimalusi oli veelgi, ent pall leidis tee põiklatti ja posti, mitte väravasse.


Esimesed 45 minutit Eesti väravat kaitsenud Poomi sõnul oli edu aluseks kõrge pressing ning oskuslik võimaluste realiseerimine.


Kübaratrikile lähedal olnud Zahovaiko meelest sai koondis korraliku õppetunni ning publikule jätkus vaatemängu täie raha eest. «Selles mõttes on hea võit, et tulime hoolimata segadusest häbist välja,» arvas ta. «Rahvas jäi suureskoorilise mänguga kindlasti rahule.»


Eesti koondise eelmisel teisipäeval alanud neljamänguline sõpruskohtumiste jada andis saagiks võidu, viigi ning kaks kaotust.

Jalgpall


Eesti – Fääri saared 4:3 (3:0)
Väravad: Vjatšeslav Zahovaiko 9., 14., Tarmo Kink 28., Jevgni Novikov 75. – Christian Holst 63., 67., Suni Olsen 70. pen
Eesti: 1. Mart Poom (12. Artur Kotenko 46.), 17. Enar Jääger, 3. Andrei Stepanov, 2. Igor Morozov, 13. Urmas Rooba, 7. Ats Purje, 6. Aleksandr Dmitrijev (8. Jevgeni Novikov 46.), 14. Konstantin Vassiljev (11. Aivar Anniste 72.), 10. Sander Puri (22. Martin Vunk 72.), 15. Tarmo Kink (20 Andrei Sidorenkov 60.), 27. Vjatšeslav Zahovaiko (9. Vladimir Voskoboinikov 60.)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles