Flora fännid ei pea võimalike lahkujate pärast pabistama

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Vunk
Martin Vunk Foto: FC Flora
FC Flora jalgpalliklubi mängijad Martin Vunk, Vjatšeslav Zahovaiko ja Sergei Mošnikov viibivad testimisel Šotimaa meistriliiga klubis St. Johnstone. FC Flora presidnendi Aivar Pohlaku sõnul ei pea florakate fännid potentsiaalsete lahkujate pärast kartma.

«Mõtleme endiselt sellest, et järgmiseks aastaks konkurentsivõimeline meeskond komplekteerida. Muutume selles vallas iga päeva targemaks,» kinnitas Pohlak, kelle sõnul on viimase aja tulemused uut mõtlemist isegi väljendanud. «Viimasel ajal ongi meil õnnestunud seda rooli pöörata.»

Kuigi Pohlaku sõnul võib suurimat väravakütti Zahovaikot võimaliku lahkumise puhul asendada näiteks Rauno Alliku, moodustab, nagu lubatud, järgmise aasta tuumiku siiski kogenenud mehed.

«Klubi selgroo ehitame kogenud mängijate ümber, kuid see ei välista noorte ja andekate pealetoomist,» ütles Pohlak.

Pühapäeva hommikul Šotimaa poole koos Vungi ja Mošnikoviga lennanud Zahovaiko oleks aga tippvormis olles ja tugevas klubis mängides taas kõva kandidaat rahvusesinduse vormi kandma.

«Slava on läbi eduka songaoperatsiooni saanud uue hingamise,» põhjendas ründaja testimisele minekut FC Flora president Aivar Pohlak. «Kui ta lepingu teeniks ja edukalt mängiks, võiks tal koondises olla ideaalne roll tipuründajana.»

Palju on räägitud, et mullusel hooajal väga silmapaistvate esitustega koduse meistriliiga parima mängija tiitli näpanud Vunk pole sel hooajal endisele tasemele küündinud. Võimalik, et meest vaevavad motivatsiooniprobleemid. Ka Pohlak tunnistas, et Vunkil oleks õige aeg karjääris järgmine samm teha.

«Ka Vungil oleks aeg välja minna. Kui aus olla, siis ta pole olnud sel hooajal võtmemängijaid,» nentis Pohlak.

Silm on peale visatud ka Flora puurilukule Mihkel Aksalule ning esialgu soovitakse hooaja lõpus õnne proovida samuti briti saartel.

«Esimesena vaatame kindlasti briti saarte suunas, kus Mihkel ennast näitama läheb,» ütles Pohlak, kelle sõnul on kindlad testivariandid juba olemas. «Kuigi (Sergei) Pareiko ja (Pavel) Londak on väga head väravavahid, siis ma näen just Mihklis Mart Poomi asendajat. Eestil on vaja väravavahti, kes suudaks meeskonda kaitse eksimuste korral vähemalt 1-2 kord päästa. Eestis ta selliseks ei areneks.»

Märksõnad

Tagasi üles