Eesti publik üllatas venelasi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa paar Maria Muhortova ja Maksim Trankov
Venemaa paar Maria Muhortova ja Maksim Trankov Foto: Liis Treimann

Iluuisutamise EMil osalevad Venemaa sportlased on üllatunud Eesti spordipubliku soojast vastuvõtust ning toetusest.

«Kodumaal oleme kuulnud palju jutte, kuidas Eestis ei armastata venelasi – kuid siin on meil selline vastuvõtt… Suur tänu neile kõigile. Välismaal võisteldes on pealtvaatajate toetus eriti oluline,» rääkis Maksim Trankov, kes võitis eile hilisõhtul koos Marina Muhortovaga paarissõidus pronksi.

Trankovi lauseid vahendas ajaleht Sovetski Sport, kus muuhulgas imestati, miks Eestil pole iluuisutamises medaliheitlusse sekkuvaid paare. Venemaa lehe arvates on see seda kummalisem, et eestlastel olevat kümme MM-kulda naiste kandmises…

Kuid Tallinnas võistlust jälgivaid fänne kiitsid teisedki paarissõitjad. Koos venestatud jaapanlanna Yuko Kavagutiga kulla võitnud Aleksandr Smirnov kiitis võistlusjärgses intervjuus samuti sooja vastuvõtu pakkunud publikut ning tunnistas, et Tallinn on jätnud talle väga sügava mulje. «Olen juba sellesse linna armunud,» väitis ta.

Kullavõidu üheks aluseks pidas Smirnov aga oma partnerit. «Tänan Yukot kauni naeratuse eest – see andis meile kaheksa kuni kümme punkti juurde,» märkis ta naerusui.

Kavaguti ja Smirnov edestasid hõbeda saanud tiitlikaitsjaid Aljona Savtšenkot ja Robin Szolkowy 1,43 punktiga.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles