Skandaalne astmaravim ajas Björgeni ja Kowalczyku taas tülli

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk (vasakul) ja Marit Björgen
Justyna Kowalczyk (vasakul) ja Marit Björgen Foto: SCANPIX

Maailma naissuusatamise täielikud tipud Marit Björgen ja Justyna Kowalczyk on taas tülli pööranud. Endiselt on teemaks astmaravim Symbicort, mida norralanna kasutab.

Björgen on tuntud astmaravimite kasutaja ning teeb seda rahvusvahelise suusaliidu FISi loaga. Seega ei saa teda süüdistada keelatud ainete manustamises, küll aga on paljud tema konkurendid kindlad, et Symbicort parandab tunduvalt norralanna sooritusvõimet.

«Ma arvan endiselt, et astmaravimi ja tema tulemuste vahel on tugev seos,» teatas Kowalczyk. Poolatar oli oma sõnul esimene, kes pärast 2010. aasta olümpiamänge antud teema tõstatas ning on selle üle uhke.

Björgen pole kriitikaga aga päri. «Mind hirmutab, et Justyna puudulikku infot levitab. Testid on näidanud, et tohin Symbicorti kasutada. Lisauks on uuringud tõestanud, et see ravim ei paranda sportlase sooritusi,» rääkis ta.

«Puudulik informatsioon? Üldsegi mitte,» vastas Kowalczyk. «Ma ütlen seda, mida tahan. Mind peetakse küll pahaks ja ülbeks tüdrukuks. Siiski olen uhke, et selle teema pärast Vancouveri olümpiat püstitasin.»

Björgen võttis vaidluse kokku sõnadega: «Minu südametunnistus on puhas. Las teised spekuleerivad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles