Rähn Lindpere eemalejäämisest: koondisemängudega arveid ei maksa

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere (paremal) kohtumises FC Dallase vastu.
Joel Lindpere (paremal) kohtumises FC Dallase vastu. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise keskkaitsjal Taavi Rähnil on küll kahju, et Joel Lindpere EM-valikmängus Itaaliaga, kuid mängijana mõistab ta kaaslase otsust täielikult.

Rähn märkis, et on Lindperega nendel teemadel mitu korda rääkinud ning New York Red Bullsi poolkaitsja ei võta eemalejäämist sugugi kergelt.

«Kõik mängijad tulevad Eesti koondist esindama suurima heameelega, nii ka Juki (Lindpere hüüdnimi – toim,» kinnitas Rähn. «Lindperet selle eemalejäämise pärast maha teha on natuke ülekohtune.»

Rähn selgitas, et kuigi koondise esindamine on igale Eesti jalgpallurile auasi, tuleb ka perele mõelda. Eriti, kui oled ligi 30-aastane jalgpallur.

«Koondise seisukohast on muidugi kahju, et ta ei tule, aga mängijana mõistan teda täiesti,» kinnitas Rähn, kes Lindperet tundes lisas, et kui klubimängud ei segaks, oleks mees kindlasti kohal. «Klubi on siiski koht, kust saab palka ja kui vanust on juba ligi 30, siis peab ka palga peale mõtlema. Koondis on auasi, aga kui sul on laps ja vaja arveid maksta, siis selle auga, isegi kui oled koondises 100 mängu pidanud, arveid ei maksa.»

Rähn tõi hea negatiivse näitena Andrei Stepanovi, kes 2008. aasta sügisel MM-valikmängus Belgia vastu tõsise trauma sai.

«Mis sellele järgnenud on?» küsis Rähn ja vastas ise. «Kui ta oli terve, oli vajalik, aga peale Belgias saadud vigastust ja sellele järgnenud ravi ei tundnud koondise tasemel keegi huvi.»

Kaliningradi Baltikaga liitunud Rähn kinnitas ka seda, et tema on 3. septembril mänguks Itaaliaga platsis.

«Olen kohal. Kuna meil on 31. augustil liigamäng, siis saabun 1. septembril,» teatas Rähn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles