Zenjov määratud karistusest: keegi ei ole asja selgitanud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Zenjov väravat tähistamas.
Sergei Zenjov väravat tähistamas. Foto: Toomas Huik


Mäletatavasti määras Ukraina Jalgpalliliit Eesti koondislase Sergei Zenjovi koduklubile Lvivi Karpatõle kokkuleppemängu kahtluse eest karistuse, kuid seni pole lubatut täide viidud ning pole teada, kas üldse viiakse.


Nimelt oli Ukraina Jalgpalliliidu arvates 2008. aastal toimunud Karpatõ ja Harkivi Metalisti vaheline matš kokkuleppemäng. Kohtumise võitis toona Metalist koduväljakul 4:0. Zenjov sekkus selles mängus vahetusest 55. minutil.

Teatati, et nii Karpatõt kui ka Metalisti karistatakse juhtunu eest punktide äravõtmisega – mõlemalt meeskonnalt lubati selle hooaja turniiritabelis ära võtta üheksa silma.

Siiski on Karpatõ kümne vooru järel Ukraina kahe suurklubi Donetski Šahtjori ja Kiievi Dinamo järel 20 punktiga tabelis  kolmandal kohal. Metalist jagab samal ajal 19 silmaga neljandat ja viiendat positsiooni ehk kummaltki pole punkte vähemaks võetud.

Selles kohtumises osalenud Karpatõ mängijad said 10 000 USA dollari (ligikaudu 120 000 Eesti krooni) suuruse trahvi, samas pääses osa mängijaid väiksema karistusega. Nende sekka kuulus ka Zenjov, kes peaks teate järgi kukrut kergendama 5000 USA dollari  võrra.

«Praegu ei ole midagi tehtud ning keegi ei ole meile ka asja selgitanud,» sõnas Ženjov. «Siiani on kõik endine ning oleme tabelis kolmandad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles