Kalev vs Tarvas – seekord rohkem kui lihtsalt tavaline mäng

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa.
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa. Foto: Raigo Pajula

«Lõõpida ju võib, kuid eks see mäng on tõesti omamoodi tõehetk,» vihjas Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener Andres Sõber oma ametivenna Aivar Kuusmaa keerulisele olukorrale. Kalev/Cramo võõrustab täna Eesti meistrivõistluste arvestuses koduväljakul Tarvast ning kaotus võib saada kalevlaste peatreenerile saatuslikuks.

Olukord on kuum juba enne mängu. Möödunud nädalal sai Kalev Balti liigas valusa kaotuse Leedu keskmike hulka kuuluvalt Pasvalyse Pieno zvaigzdesilt. See pani Kuusmaad tunnistama, et on andnud mängijatele treeningute suhtes liiga palju vabadust, ja korraldama neile kolmepäevase raske treeningutsükli.

Postimehe andmetel toimub täna enne mängu Kuusmaa ja klubi juhtide vahel tõsine jutuajamine. Ivar Valdmaa ja Toomas Linamäe on küll ametlikest seisukohavõttudest hoidunud, kuid ilmselt suurt eksimise ruumi enam ei anta.

Tarva seis on palju rahulikum. Kui nad peaksid Kalevile kaotama, ei tähendaks see nende jaoks traagikat, võit oleks aga supersaavutus. Viimased mängud näitasid, et meeskonna sisekliima on hea ja viimati lisandunud Brandis Raley Ross sobib hästi seltskonda.

«Viimasest kuuest mängust oleme saanud viis võitu ja uuest ameeriklasest on palju abi,» nentis ka Sõber. «Tegelikult on ta väga kõva vend. Enne Rakverre tulekut polnud ta kuigi palju treeninud, aga kui ta saab kaalust veel neli-viis kilogrammi alla, hüppab ta peaga rõngasse. Lisaks on tal hea viskekäsi ja mängutehnika.»

Meeskondi kõrvutades peaks Kalev olema ülekaalus. Samas pole selge, kui palju saab meeskonda aidata nädal tagasi näovigastuse saanud Rait Keerles, nädalavahetusel Moskvasse lennates põlvevalu tundnud Bamba Fall ja mängus Himkiga lihast venitanud Gary Wilkinson.

Tarval on seevastu kõik rivis ning paari mehe – kevadel Kalevist lahkunud Reimo Tamme ja Kaido Saksa – motivatsioon ilmselt eriti kõrge.

«Ma usun, et tuleb normaalne võitlus, ja kui suudame esimese poolaja mängus püsida, tekib meil hea võimalus,» mõtiskles Sõber, kes soovib lähiajal tugevdada oma meeskonda uue keskmängijaga. Tema vaatevälja on sattunud mullu Tallinna Kalevis pallinud Matthew Shaw.

Kalevi ja Tarva kohtumine algab täna kell 19. Postimees toob kohtumise käigu operatiivselt lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles