Eesti saalihokikoondis lasi MMil Slovakkia vastu lõpuminutil võidu käest

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeskond.
Eesti meeskond. Foto: wfc2012.ch

Eesti meeskond viigistas saalihoki MMil Slovakkiaga ülipõneva mängu järel 4:4 ning säilitas edasipääsulootuse, kuid veel vähem kui minut enne lõppu juhiti 4:3, mis oleks taganud grupis teise koha.

Eesti jäi kohtumises avakolmandiku lõpus 0:3 kaotusseisu, kuid tuli sellest tänu Jonas Thomssoni ja Henrik Talme väravatele välja ning pool minutit enne teise kolmandiku lõppu viskas Oskar Salm arvulisest ülekaalust viigivärava. Kui mängida jäi pisut üle kahe minuti, viis Patrik Markus Eesti juhtima, mis tähendanuks alagrupist edasipääsu kindlustamist.

Slovakid vahetasid aga väravavahi kuuenda väljakumängija vastu ja vaid 41 sekundit enne mängu lõppu tõi see ka tulu, kui Peter Heles suutis palli väravasse saata. 4:4 viigiseisul mäng ka lõppes.

A-alagrupi avavoorus alistas Eesti 13:2 Singapuri ning Slovakkia kaotas 4:8 Šveitsile. Homme mängib Eesti väga tugeva Šveitsiga ja Slovakkia Singapuriga. Šveitsi järel otsustab teise edasipääseja väravate vahe, mis praeguse seisuga on Eestil +11 ja Slovakkial -4. Seega peab Eesti lootma, et slovakid homme Singapuri väravatesajuga ei kostita, ise aga suudetakse Šveitsi vastu kaotusnumbreid minimaalsena hoida.

Eesti - Slovakkia 4:4 (0:3, 3:0, 1:1)

Eesti: Jonas Thomsson 1+0, Henrik Talme 1+2, Patrik Markus 1+2

Slovakkia: Peter Heles 1+2, Ladislav Gal 1+1, Peter Sobich 1+0, Lukas Rezanina 1+0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles