Kuldar Sikk loeb Monte Carlo rallil kaarti ukrainlasele

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldar Sikk.
Kuldar Sikk. Foto: Sille Annuk

Juba möödunud aasta lõpus levinud kuuldused, et Eesti parima rallipaari Ott Tänaku ja Kuldar Siku koostöö on katkenud, saab ilmselt tõeks. Samal ajal, kui Tänaku tulevik pole veel kaugeltki selge, stardib Sikk järgmisel nädalal Monte Carlo MM-rallil ukrainlase Juri Protasovi kaardilugejana.

Belgias baseeruva Symtech Racingu värvides sõitvad Protasov ja Sikk istuvad R4 klassi Subaru Imprezas ning Monte Carlos on nende stardinumbriks 39.

«Esialgu on kokkuleppe üheks võistluseks,» kinnitas Sikk Postimehega vesteldes uudist. «Protasov võttis minuga ise ühendust ja kutsus endaga koos võistlema.» Küsimusele, kas see tähendab ühtlasi ka seda, et koostöö Tänakuga on lõppenud, vastas Sikk mitmeti mõistetavalt: «Kui meil ei ole millegagi sõita… kas ma pean siis niisama istuma ja ootama?»

Monte Carlo ralli ametlikul leheküljel on seni veel märgitud Protasovi kaardilugejaks kaasmaalane Kirill Nesvit. Kaardilugeja vahetuse kohta käiv uudis imbus aga rahvusvahelisse meediasse venekeelse ralliportaali almrally.ru kaudu.

«Sain Kuldariga kontakti tänu Symtechi tiimile, kes rääkisid, et Siku ja Tänaku koostöö on katkemas. Seepeale helistasin talle,» rääkis Protasov. «Kuldar valdab vene keelt, seega ei tohiks legendi lugemisel probleeme tekkida, peame lihtsalt teineteisega kohanema. Oleme teinud juba ühe ühise treeningu ja homme on Belgias veel üks treening.»

Protasovi sõnul on pikaajalisest koostööst veel vara rääkida, esmalt sõidetakse mõned MM-rallid ning siis vaadatakse edasi.

Portaali chempionat.com andmetel kavatseb Protasov osaleda tänavu viiel MM-rallil. Lisaks Monte Carlole on ta stardis Rootsis, Mehhikos, Argentinas ja Austraalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles