Rassistide tõttu väljakult lahkunud Milani ei karistata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AC Milani mängijad (paremal Kevin-Prince Boateng) kandsid pärast vahejuhtumit rassismi vastase sõnumiga särke.
AC Milani mängijad (paremal Kevin-Prince Boateng) kandsid pärast vahejuhtumit rassismi vastase sõnumiga särke. Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpalliliiga Serie A distsiplinaarkomisjon otsustas, et AC Milani otsus rassistlike fännide tõttu platsilt lahkuda oli küll reeglitevastane, ent karistust kaasa ei too.

«Praeguste reeglite raames ei luba ükski punkt meeskonnal mängu katkestada ja väljakult lahkuda, ilma et nad oleksid selles kohtunikuga või turvanõunikega kokku leppinud. Samas on inimväärikus ja viisakus distsiplinaarkaristusest olulisemad, arvestades, et antud teoga näidati solidaarsust isikule, kes langes ainuüksi oma nahavärvi tõttu vulgaarsete solvangute ohvriks,» teatas liiga ametlikult.

Milani poolkaitsjale Kevin-Prince Boatengile karjuti jaanuari algul peetud sõprusmängus Pro Patriaga tribüünidelt rassistlikke solvanguid ja tehti ahvihääli ning seepeale lahkus kogu Milani meeskond 26. minutil väljakult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles