21 jalgpallifänni mõisteti rahutuste põhjustamise eest surma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Ahly fännid tervitasid kohtuotsust rõõmupeoga.
Al-Ahly fännid tervitasid kohtuotsust rõõmupeoga. Foto: SCANPIX

Egiptuse kohus määras surmanuhtluse 21 kohtualusele, keda süüdistati mullu veebruaris toimunud jalgpallirahutuste algatamises, kus hukkus 74 inimest.

Egiptuse kõigi aegade suurim jalgpallikatastroof toimus mullu Port Saidi staadionil aset leidnud kõrgliigakohtumise avaminutitel. Mõni minut pärast mängu algust tungisid kohaliku meeskonna al-Masry fännid väljakule, asudes külalismeeskonna al-Ahly poolehoidjad kivide ja pürotehnikaga loopima. Kairo klubi fännide sõnul ei teinud kohalik politsei nende kaitsmiseks suuri jõupingutusi.

Märatsemise käigus sai surma 74 inimest ning vägivald kandus ka staadionilt välja, põhjustades rahutusi Kairos, kus hukkus veel 16 inimest. Kõrgliiga hooaeg katkestati.

Tänane kohtuotsus tõi kaasa kaose Port Saidi vangla juures, kus süüaluseid hoitakse. Egiptuse riikliku telekanali Nile TV sõnul üritasid vangide sugulased vanglale tormi joosta, selle käigus hukkus üks politseinik. Kairosse kogunenud al-Ahly fännid tervitasid seevastu otsust rõõmupeoga.

Kokku esitati staadionirahutuste järel süüdistus 73 inimesele, kelle seas on ka politseinikke. Kohtunik teatas, et ülejäänud 52 süüdistatava saatus selgub 9. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles