Eesti koondis sai EMil sprinditeates riikidest kuuenda koha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusaorienteerujad Even Toomas ja Daisy Kudre.
Suusaorienteerujad Even Toomas ja Daisy Kudre. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Läti kõrgeima tipu Gaizinkalnsi ümbruses peeti  suusaorienteerumise EM-i esimese alana segasprinditeade, kus Eesti sai riikidest kuuenda koha.

Ühest naisest ja ühest mehest koosnevad teatevõistkonnad läbisid kuus etappi, kumbki võistkonnaliige käis sprindirajal kolm korda. Lakkamatus lumesajus toimunud võistluse esimesel etapil haaras liidrikoha Venemaa III võistkond (Anastassija Kravtšenko-Kirill Veselov) ja hoidis seda kindlalt lõpuni. Järgnesid Rootsi II ja Venemaa I võistkond.

Oodatult domineerisid esikümnes Venemaa, Soome, Rootsi, Norra ja Šveitsi võistkonnad. Kolmest Eesti võistkonnast tegi kõige südima soorituse Eesti II koosseis Daisy Kudre - Even Toomas, kes platseerusid üldjärjestuses 13. kohale, riikide arvestuses aga nimetatud viie tugevama riigi järel väga hinnatavale kuuendale kohale.

Eesti I võistkond (Piret Pärnik - Tiit Toomas) ja III võistkond (Piibe Tammemäe-Priit Randman) olid 34 võistkonna seas vastavalt 17. ja 19. kohal.

Homme võisteldakse lühirajal ning algavad ka juunioride MM ja noorte EM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles