Chelsea peatreeneri vihapurse: jätke mind rahule, lahkun niikuinii

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Benitez.
Rafael Benitez. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea ajutine peatreener Rafael Benitez esines vihapurskega klubi fännide aadressil, kes pole tema ametisse määramist algusest peale toetanud ning annavad oma arvamusest mängudel ka häälekalt teada.

«Olen 26 aastat jalgpallis tegutsenud, olen võitnud Meistrite liiga, klubide MM-tiitli, Inglismaa karika, Itaalia superkarika, kaks korda Hispaania liiga – kokku üheksa karikat. Põhimõtteliselt kõik karikad, mida saab klubidega võita. Aga rühm fänne ei aita meeskonda sellega mitte kuidagi, et laulavad minu vastaseid laule. Nad raiskavad oma loosungite valmistamisega lihtsalt aega,» teatas Benitez pärast karikasarjas saadud 2:0 võitu Middlesbrough’ üle.

«Mina olen praegu peatreener ja valin, keda mängu panen. Kuid ametlikult on mu nimetus «ajutine peatreener» ja ma lahkun selle hooaja lõppedes, nii et minu peale pole vaja aega kulutada, keskendugu parem meeskonna toetamisele. Kui me ei suuda täita oma eesmärke ehk jõuda liigas nelja parema hulka ja järgmiseks hooajaks Meistrite liiga kohta tagada, siis mina lahkun, aga nemad jäävad Euroopa liigasse. Ja selle eest vastutavad juba nemad. Stamford Bridge’il ei ole hea atmosfäär. Fännid peavad mõistma, et teevad suure vea,» lõpetas Benitez oma tiraadi.

Hispaanlane on pidanud viimastel nädalatel lükkama ümber kuulujutte tülidest mängijatega, kuid nentis teisipäeval viimaks, et kapten John Terry väljendas pärast pühapäevast 0:2 kaotust Manchester Cityle tõepoolest avalikult oma pahameelt. Benitez võttis Chelsea tüüri üle pärast seda, kui klubi omanik Roman Abramovitš vallandas fännide poolt armastatud ROberto di Matteo, kes viis meeskonna kevadel Meistrite liiga võiduni.

Benitezisse suhtuti algusest peale halvustavalt, kuna tegu on Chelsea rivaali Liverpooli endise peatreeneriga. Hispaanlase käe all langes klubi tänavusest Meistrite liigast juba alagrupiturniiri järel ning ka koduliigas on vajutud neljandale kohale, kusjuures viiendat positsiooni hoidev Arsenal jääb linnarivaalist maha vaid kahe punktiga.

Vaata videot Benitezi pressikonverentsist siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles