Saaremaal selgitatakse jääpurjetamise Euroopa meistreid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurjetamine
Jääpurjetamine Foto: Margus Ansu / Postimees

4.-10. märtsini toimuvad Kuressaare lähistel Roomassaare merejääl Monotüüp XV klassi
jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlused. Lisaks selgitatakse välja ka Balti- ja Euroopa karikavõitjad.

Võistluste peakorraldaja Juhan Kolk ütles, et parimad jääolud on hetkel Roomassaare lähistel. Jääpurjetajate suurimaks probleemiks võib kujuneda liiga paks lumekiht.

Osalejaid on registreerunud ligi 30 meeskonda Venemaalt, Poolast, Saksamaalt, Hollandist, Rootsist, Soomest ja Eestist. Eestlasi on sel aastal stardis 9 meeskonda: C3 Vello Jürjo – Andres Laul; C5 Meelis Saarlaid – Urmas Kruusmägi; C6 Veljo Heinmets – Andrias Sillaste; C7 Juhan Kolk – Andres Haavel; C8 Ants Haavel – Marko Pomerants; C12 Kaarel Trei – Peeter Heinmaa; C13 Ott Kolk – Andres Käsper; C14 Indrek Aavik – Riho Leppik; C45 Priit Saarlaid – Taavi Välisson.

Kokku peetakse 5-10 võistlussõitu. Peale 4. ja 8. sõitu arvestatakse maha halvim tulemus. Distantsi pikkus on 2 km ning sõidetakse «kaheksat». Igas sõidus läbitakse rada kaks korda. Võistluspurjekate kiirus küündib 100 km/h ja enamgi.

Jääpurjetamine on ainus spordiala, milles Saaremaal on Euroopa meistreid selgitatud. Varasemalt on peetud soolojääpurjekaklassi DN Euroopa meistrivõistlusi 2011. aastal Saaremaal.

Monotüüp XV tüüpi jääpurjeka konstrueeris 1932. aastal Haapsalus baltisakslane Erik von Holst. Seekordsed Euroopa meistrivõistlused on järjekorras 20ndad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles