Finaalikohta püüdval Kalevil on mõni käik varuks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armands Škele (palliga) saab täna taas kaasmaalaste vastu heidelda.
Armands Škele (palliga) saab täna taas kaasmaalaste vastu heidelda. Foto: Toomas Huik

«Mis siin ikka närveerida, meil on selliseid ülitähtsaid mänge olnud tänavu juba õige mitu. Kuid mõistagi on play-off ikkagi teistsugune mäng kui tavaline kohtumine,» lausus eile õhtul Läti sadamalinna Ventspilsi jõudnud Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Alar Varrak. Täna peab ta koos oma hoolealustega Balti liiga poolfinaali korduskohtumise – edasipääsuks ei tohi Eesti esiklubi kaotada rohkem kui kahe punktiga. Võit oleks mõistagi veelgi ilusam.

Eile hommikul tegid kalevlased kodus viimase treeningu ning seejärel vurati bussiga Lätimaale. Varraku sõnul on kõik mängijad terved ja valmis täna väljakule minema.

Kalevi peatreeneri sõnul sobiks Eesti klubile rohkem kaitsest lähtuv «tihke» mäng ning seepärast püütakse liigsest ruttamisest hoiduda. Esmaspäeval Tallinnas peetud ja Kalevi kolmepunktilise võiduga lõppenud mängu video on põhjalikult läbi analüüsitud ning leitud ka mõned nõksud, kuidas oma tegutsemist parandada.

Ventspilsi poolelt on oodata ilmselt pisut teistsugust mängu kui Tallinnas. Toona jättis peatreener Roberts Štelmahers meeskonnast välja vanameistrist viskemehe Sandis Valtersi. Täna on aga lätlane suure tõenäosusega platsil. Vähemalt Štelmahers lubas nii esmaspäeval.

«Kui Valters mängib ja viskab oma punktid ära, siis teistele jääb ilmselt vähem,» ei teinud Varrak vastase kavaldamisest suurt numbrit. 34-aastane Valters on tänavu esinenud kõikuvalt ning tema statistilised näitajad jäävad eelmiste hooaegade omadele alla. Keskmiselt 20 minutiks platsile pääsenud mees on toonud selle ajaga 6,9 punkti. Samas ei saa tema kogemusi alahinnata.

Küsimärk on seegi, kuidas mõjub Valtersi platsilolek esmaspäeval Kalevile palju pahandust teinud ameeriklasele Florian Campbellile. Tallinnas tõi ta oma meeskonnale 18 punkti, ent hooaja jooksul on ta sellest rohkem suutnud vaid korra. Pealegi eelnes tal Tallinna mängule vigastuse tõttu peaaegu kuuajaline paus.

Kalevil on põhjust oodata tänast Ventspilsi mängu ärevusega, kuna sadamalinnast pole Eesti klubidel kohamängudest midagi head meenutada. 2007. aastal kaotasid kalevlased seal veerandfinaali otsustava mängu, tunamullu jäi neile Balti liiga veerandfinaalis alla Tartu Rock.

Kalevi ja Ventspilsi kohtumine algab täna kell 17.30 ning Postimees toob mängu käigu operatiivselt lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles