Chelsea peatreener: eesootavad nädalad meenutavad võimatut missiooni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Benitez
Rafael Benitez Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea peatreener Rafael Benitez avaldas muret, et järgmised 13 päeva kujunevad tema hoolealustele erakordselt kurnavaks – nimelt tuleb Chelseal selle ajaga pidada tervelt viis olulist mängu.

Ots tehakse lahti täna Southamptoni vastu peetava liigamänguga. «Taktika mõttes pole häda midagi, aga psühholoogiliselt on tegu võimatu missiooniga,» märkis Benitez eilsel pressikonverentsil. Juba 48 tundi pärast tänast mängu ehk 1. aprilli õhtul kohtub Chelsea karikamängus Manchester Unitediga. «Päev pärast mängu oled väsinud. Kaks päeva pärast mängu veel väsinum,» nentis Benitez.

Täna Sunderlandiga kohtuva Unitedi peatreener Sir Alex Ferguson võib soovi korral kas või kõigile põhimeestele puhkust anda, kuna liigatabelis juhitakse Manchester City ees koguni 15 punktiga. Chelseal seda luksust pole, sest tabelis tuleb järgmist hooaega ja Meistrite liigas osalemist silmas pidades püsida vähemalt neljandal kohal ning iga punkt on arvel. Hetkel on Chelsea kolmandal tabelireal, kuid Tottenham jääb neist maha vaid punktiga ning kaugel pole ka Arsenal.

«Ma ei otsi vabandusi, aga Unitedil pole teisi sarju, neil pole näiteks Meistrite liiga mängu. Liigas juhivad nad samuti suurelt, nii et nad saavad karikasarja esikohale seada,» tõdes Benitez. Kolm päeva pärast karikamängu kohtub Chelsea aga Euroopa liigas Kaasani Rubiiniga. «Kolm päeva on väga napp vahe. Neli oleks normaalne,» leidis hispaanlane.

«Peame kõiki variante kaaluma. Aga kui jätan näiteks Ashley Cole’i pingile ja me Southamptonile kaotama, esitatakse kohe küsimusi. Kõik mehed suudavad mängida, kuid mis tasemel?» küsis Benitez retooriliselt. Treeneri kasutuses olevaid käike vähendab ka see, et lõppenud nädalal sai ta treeningul kasutada vaid viite põhimeeskonna mängijat – nendeks olid John Terry, Fernando Torres, Marko Marin, Paulo Ferreira ja Ryan Bertrand. Kõik ülejäänud põhimehed olid oma rahvuskoondiste juures. Lisaks pole kaitsja Gary Cahill ja poolkaitsja Ramires päris terved ning nende kaasamängimine selgub alles vahetult enne tänast liigamängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles