Kalev/Cramo jõudis teise Eesti klubina pronksmedaliteni

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe mängu kokkuvõttes Riia Baronsi alistanud Kalev/Cramo võitis korvpalli Balti liigas kolmanda koha.
Kahe mängu kokkuvõttes Riia Baronsi alistanud Kalev/Cramo võitis korvpalli Balti liigas kolmanda koha. Foto: Liis Treimann

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond sai tänavu nautida rahvusvahelisel tasemel edu, kui Balti liiga kolmanda koha kohtumises oldi üle Riia Baronsist ja saadi kaela pronksmedalid.

Võõrsil avamängu kaheksa silmaga kaotanud Kalev/Cramo alistas eile Läti klubi 73:58 ning kahe mängu kokkuvõttes alistati vastased seitsme punktiga.

«Mäng ei olnud paha. Oleme võrreldes vastasega tunduvalt kõrgema klassiga võistkond, kuid kokkuvõttes võib rahule jääda,» tunnistas kalevlaste juhendaja Alar Varrak. «Samas on ka Barons viimastel kuudel hakanud pärast uute mängijate lisandumist paremini mängima.»

Kuigi tänavu ei osalenud Balti liigas siinse regiooni kolm tipptiimi (Kaunase Žalgiris, Vilniuse Lietuvos Rytas ja Riia VEF), on pronksmedal siiski väärt saavutus, ning seda enam, et Kalev/Cramo jõudis Balti liigas medaliteni esimest korda. Eesti klubidest on selline saavutus varasemast ette näidata Tartu Rockil (toona olid siiski rivis kõik Baltikumi tippklubid).

«Saime medali kätte korraliku mänguga ja nüüd võib saalist sirge seljaga lahkuda. Ütlesin juba ka varem, et kui medal on mängus, siis tuleb ikka maksimumi peale välja minna,» tõdes Varrak. «Meil oli selles pronksiseerias rohkem kaotada kui võita. Barons sai juba Tartu Rocki alistamisega oma plusspunktid kirja. Kui oleksime vastasele alla jäänud, siis oleks meid ikka maatasa tehtud.»

Nüüd ootab kalevlasi ees Eesti meistrivõistluste play-off, kus esmalt minnakse veerandfinaalis vastamisi Tallinna Kaleviga. «Tegime Baronsi vastu kahe mängu peale kokku seitse ilusat veerandaega ja selliste esituste pealt on hea minna veerandfinaalidesse,» märkis Varrak.

Balti liiga tänavune võitja selgub täna, kui Ventspils kui kohalik tiim võõrustab Siim-Sander Vene tööandjat Prienaid. Avakohtumise võitis Ventspils 91:69.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles