Tiitlikaitsja Venemaa suurim staar MMil on Ilja Kovaltšuk

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Kovaltšuk.
Ilja Kovaltšuk. Foto: SCANPIX

Sel nädalal jäähoki maailmameistrivõistlustel tiitlikaitsmist alustav Venemaa koondis saab toetuda kuuele maailma tugevaima liiga NHL-i mängijale.

Venemaa koosseisu tuntuim nimi on kindlasti New Jersey Devilsi tähtmängija Ilja Kovaltšuk, kes tööseisakust tingitud hooaja jooksul kogus 37 mängus 31 resultatiivsuspunkti ja nimetas seda oma karjääri kehvimaks aastaks, vahendab ERR Sport.

Tema kõrval on koosseisus ka klubikaaslane Andrei Loktionov, Columbus Blue Jacketsi kaitsja Fjodor Tjutin ja ründaja Artjom Anissimov, Philadelphia Flyersi väravavaht Ilja Brõzgalov ja Colorado Avalanche'i puurivaht Semjon Varlamov.

Skooritegemises loodetakse Kovaltšuki kõval palju ka KHL-i resultatiivsematelt mängijatelt Sergei Mozjakinilt (Magnitogorski Metallurg) ja Aleksandr Radulovilt (Moskva CSKA).

Võrreldes mulluse koondisega jäävad aga kõrvale esimese suurusjärgu tähed Aleksandr Ovetškin, Jevgeni Malkin ja Pavel Datšjuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles