Hummels ei saanud Götze lahkumisest kuuldes rahulikult magada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mats Hummels
Mats Hummels Foto: SCANPIX

Dortmundi Borussia jalgpalliklubi keskkaitsja Mats Hummels võttis sõna seoses meeskonnakaaslase Mario Götze palju kõneainet pakkunud üleminekuga Müncheni Bayerni ridadesse. Hummels rääkis, kuidas ta oli Götze otsusest kuuldes šokeeritud ja ei saanud rahulikult magada.

«Mario Götze on hetkel planeedi kümne parima jalgpalluri seas ja seetõttu oli see meie kõigi jaoks šokeeriv. Ma ei saanud eriti magada, sest kuulsin sellest kõigest päev enne lepingu sõlmimist. Me oleme sellel teemal viimasel ajal palju meeskonnakaaslastega rääkinud,» vahendab Der Poehler Hummelsi sõnu.

«Mulle meeldib väga, kui kuulun meeskonda, mille kohta saan öelda «minu meeskond». Mulle meeldib arenda koos meeskonnaga ja ma ei liituks juba valmis ning eduka klubiga, kelle jaoks kolme tiitli võitmine pole mingi probleem. Minu jaoks ei ole oluline, kas ma võidan kaheksa liigatiitlit ja seitse karikat, pigem tahan võita kolm sellist tiitlit, mis on millegi poolest erilised. Viimase kahe aasta jooksul Borussiaga võidetud tiitlid olid just sellised erilised,» jätkas ta.

Hummels selgitab, et Götze lahkumine oli klubi jaoks tõesti suur löök, sest kõik mehed mõistavad teda poolelt sõnalt ja nad on koos arenenud selliseks meeskonnaks. «Kui Shinji (Shinji Kagawa – toim) lahkus, siis oli olukord normaalsem, sest ta ei olnud Saksamaalt. Sama olukord oleks ka Lewaga (Robert Lewandowski – toim), kui ta peaks lahkuma. Götze puhul on keeruline see, et kaotasime mängija, kes teab, mida me mõtleme, kes on olnud selle klubi liige juba noorest saati, kuid ometi valis ta teise Saksamaa klubi,» selgitas Hummels.

Viimasel ajal on Saksamaa meedia seostanud ka Hummelsit Bayerniga, sest omal ajal kuulus ta just Müncheni klubisse. Ta mängis Bayerni noortemeeskondades, kuid täiskasvanutesse läbimurret teha ei õnnestunud. 2008. aastal laenati ta Dortmundisse, kuid aasta hiljem sai temast ametlikult Westfaleni meeskonna mängija. Selle intervjuu põhjal tundub igal juhul, et Hummels ei ole oma endise koduklubiga taasliitumisest huvitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles