Dortmund võib saada Götzele väärt asendaja

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Eriksen (paremal) võitlemas palli pärast Nigel de Jongiga.
Christian Eriksen (paremal) võitlemas palli pärast Nigel de Jongiga. Foto: SCANPIX

Dortmundi Borussia jalgpalliklubi püüab kõigest väest leida asendajat meeskonna ootamatult hüljanud Mario Götzele. Üks võimalik asendaja on Amsterdami Ajaxi taanlasest staar Christian Eriksen.

Eriksen on viimastel aastatel palju kõneainet pakkunud mängija. Taani koondises ja Ajaxis pallides on ta silma jäänud pea kõigile Euroopa tippklubidele, teiste seas on räägitud võimalikust liitumisest Madridi Reali ja Manchester Unitediga. Dortmundi fännide rõõmuks, teatas Eriksen, et austab väga Borussiat.

«Dortmundi Borussia? See ei oleks üldse halb variant. Me mängisime nende vastu sellel hooajal kaks korda ja kaotasime mõlemad. Dortmund on tore meeskond,» ütles 21-aastane ründav poolkaitsja Agemeen Dagbladile. «Ma ei ole nende huvi kohta kuulnud oma agendilt midagi konkreetset, aga see oleks kena, kui selline võimalus tekiks. Kui mitte ükski meeskond ei tee mulle pakkumist, siis pikendan Ajaxiga lepingut, et neil oleks ka hiljem võimalus minu pealt teenida.»

Erikseni praegune leping kestab Ajaxiga 2014. aasta suveni. Värskete Hollandi meistrite eest on Eriksen sellel hooajal löönud 10 väravat ja andnud 17 resultatiivset söötu. Saksamaa portaal Bild leiab Erikseni ja Götze vahel palju sarnasusi ning ristis mehe juba «Taani-Götzeks».

Võimalik üleminekuhind võib küündida 16 miljoni Euroni, kuid see ei tohiks Dortmundi jaoks probleem olla, sest Götze pealt teeniti rohkem kui kaks korda suurem summa. Järgmisest hooajast alates on Götze Müncheni Bayerni mängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles