Ametlik: Sir Alex Ferguson lõpetab karjääri, 26 aastat kestnud ajastu on läbi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener Alex Ferguson.
Manchester Unitedi peatreener Alex Ferguson. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi peatreener Sir Alex Ferguson lõpetab selle hooaja lõpus treenerikarjääri. 71-aastane šotlane veetis Inglismaa suurklubi juures 26 üliedukat aastat.

Ferguson sai Unitedi peatreeneriks 1986. aasta 6. novembril. Toona võttis ta juhtohjad ole Ron Atkinsonilt. Aastate jooksul võitis Ferguson Unitediga uskumatuna kõlavad 38 karikat.

«Errumineku otsus on asi, mille üle olen väga kaua mõelnud. Nüüd on õige aeg,» vahendab BBC Fergusoni sõnu. «Minu jaoks oli oluline, et ma jätaksin klubi võimalikult heasse seisu ning usun, et olen nii ka teinud. Selle meeskonna kvaliteet ja erinevate põlvkondade vaheline tasakaal tagavad ka edaspidise edu kõige kõrgemal tasnadil.»

Ferguson on Suurbritannia kõigi aegade edukaim peatreener ja tema üks suuremaid saavutusi oli 1999. aastal võidetud kolm karikat (Inglismaa meistritiitel, Inglismaa karikas ja Meistrite liiga).

Ferguson jätkab siiski tööd Unitedi juures. Temast saab klubi direktor ja saadik. «Nendes uutes ametites vaatan ma põnevusega tuleviku poole,» kinnitas ta. Lisaks tänas legendaarne treener oma perekonda, kes teda kogu karjääri jooksul toetanud on.

Manchester Unitedi uueks peatreeneriks pakutakse kõige enam Evertoni praegust lootsi David Moyesit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles