Tartus luuakse võimast võrkpallitiimi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveriga meistriks tulnud Argo Meresaar aitab edaspidi Tartut.
Selveriga meistriks tulnud Argo Meresaar aitab edaspidi Tartut. Foto: Andres Haabu

Selver ja TTÜ read hõrenevad, Bigbank Tartu moodustab väga tugevat meeskonda.

Tallinna Selveri hiljuti Eesti meistriliigas kullale vedanud Argo Meresaar pallib tuleval hooajal Bigbank Tartu ridades. Võimalik, et Selverist lahkub koguni neli meest – peale Meresaare ka noored Martti Juhkami ja Andri Aganits ning lepingut pole ka veel Asko Esnaga.

Meresaar põhjendas klubivahetust mitme sobiva asjaolu kokkulangemisega. «Pikk leping, sobivad tingimused ja viis aastat sama keskkonda ehk soov muutuseks,» loetles ta. «Ju siis tabas Tartu juhtkond õigel ajal oma jutuga õiget kohta,» lisas Meresaar.

Kesise hooaja järel moodustab Tartu Bigbank tugevat löögirusikat. «Kokkulepe Meresaarega on olemas ja esialgu kolmeks hooajaks,» kinnitas ka Tartu klubi mänedžer Alari Jõesaar vanameistri saabumise kohta.

Palju sõltub mõistagi rahalistest võimalustest. «Käime hetkel jätkuvalt oma sponsoritega läbi rääkimas, et teada saada, milliste summadega tuleval hooajal arvestada saame. Välismängijate palkamisel on see väga oluline ja seetõttu ei saa hetkel suuri lubadusi ja nimesid välja käia.» Siiski ütleb Jõesaar, et pakkumine on tehtud ka varem meeskonnas pallinud lätlasele Lauris Iecelnieksile. «Vaatame, mis ta vastab meile, ja siis tegutseme edasi.» Võimalik, et ruumi on veel ühele välismaalasele.

Keel jääb rahulikuks

Lisaks jätkab eelmisel aastalgi meeskonnas mänginud lätlasest sidemängija Artis Caics. Praegu on leping sõlmitud kaheksa mehega, juurde võetakse kaks nooremat oma klubi kasvandikku.

Eelmise hooaja koosseisust on lahkunud kogenud Eivo Žuravljov, samuti pole pakkumist tehtud Priit Luigele ja sidemängijale Ats Hornile. «Me pole Luige palkamisest siiski veel päris loobunud,» lisas Jõesaar. Postimehe andmeil tahetakse meeskonda tuua ka TTÜs pallinud Siim Ennemuisti.

Eurosarja tugevat meeskonda loovad tartlased siiski veel ei kipu. «Kõigepealt tahame Eestis ja Lätis hästi mängida, eurosari nõuaks väga palju raha ja sellele me hetkel ei panusta,» lisas Jõesaar.

Selverit möödunud hooajal juhendanud Avo Keele sõnul on mängijate klubist lahkumine üsna normaalne nähtus. «Meilt on mehi mujale siirdunud ka varasematel aastatel ja see on asjade normaalne käik. Eks me peame nüüd välja mõtlema, kuidas neid asendada,» rääkis Keel. «Kõige suurem probleem on siis, kui ka Juhkami tõesti lahkub, siis peaks nurgaründaja otsima välismaalt. Teistel positsioonidel suudame oma jõududega hakkama saada. Meie poliitika on alati selline olnud, et kõigepealt püüame oma meestega mängida.»

Esna saatus lahtine

Lepingud on Selveril põhitegijatest sõlmitud Kristjan Õuekallase, Hindrek Pulga, Meelis Kivisilla, Timo Tammemaa ja Martti Keelega. Möödunud hooajal vigastusega võidelnud ja jalalõikusel käinud liberole Asko Esnale pole seni samuti lepingut pakutud. «Praegu pole mulle mingit pakkumist tehtud, kuid saan neljapäeval klubi tegevjuhi Oliver Lälliga kokku ja arutame asju,» kommenteeris operatsiooni tõttu ka koondise tegemistest eemale jäänud 27-aastane Esna.

Eesti-Läti ühisliiga võidu saavutanud TTÜ mängijaid meelitatakse samuti mujale. «Eks jahitakse üsna mitut mängijat, lisaks Ennemuistile tahetakse ka Kusti Nõlvakut üle meelitada,» sõnas TTÜ spordiklubi juht Heino Lill. «Suuremad ja jõukamad klubid püüavad alati paremaid üle meelitada. Ennemuisti tahaksin küll kindlasti meeskonnas hoida, Tartus ta edasi ei arene, siin saaks ta palju mänguaega. Aga eks tingimine ole igaühe õigus,» ütles Lill, kelle sõnul on TTÜ eesmärk ikka senine tuumik säilitada. «Osa lepinguid on juba sõlmitud, aga ei tahaks veel neid nimesid välja öelda. Ka peatreener Janis Sirelpuuga saavad allkirjad paberile neljapäeval.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles