Grönholm ründab Pike's Peaki rekordit

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm Foto: SCANPIX

Autoralli kahekordne maailmameister Marcus Grönholm üritab 19. juulil legendaarsel Pike's Peaki mäkketõusuvõistlusel neljarattaveolisel 800-hobujõulisel Ford Fiestal uut rekordit püstitada, kirjutab wrc.com.

41-aastane soomlane esindab võistlusel Rootsi rallikrossivõistkonda Olsberg Motor Sport Evolution, tema meeskonnakaaslane on võistkonna omanik, neljakordne Rootsi rallimeister Andreas Eriksson.

Pike's Peaki mäkketõusuvõistlust hakati pidama 1916. aastal ning see on Ameerika vanuselt teine mootorispordiüritus. Nime sai võistlus mäetipu järgi, mis kõrgub Colorado Springsi kohal. Võistluse hüüdnimi on «Võidusõit pilvedesse».

Uue Fiesta põhjal ehitatud rallikrossiautod võistlevad piiranguteta klassis ning eesmärk on esimese võistkonnana 19,95-kilomeetrine 156 kurviga asfaldi-ja kruusarada vähem kui kümne minutiga läbida, kirjutab wrc.com.

Senine rekord - 10 minutit ja 41 sekundit - kuulub endisele Suzuki rallimeeskonna juhile Nobuhiro «Monster» Tajimale, kes võitis kihutamise 2007. aastal 3,6-liitrise kahe turboga mootoriga Suzuki XL-7 roolis.

1988. aastal filmis režissöör Jean Louis Mourey Pike's Peaki võiduajamisel teise Soome rallikuulsuse Ari Vataneni sõitu Peugeot 405 T16 roolis. Film noppis lühi- ja dokumentaalfilmide festivalidel ohtralt auhindu. Filmi saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles