Paradoks: NBA selle hooaja parim treener lasti ametist lahti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Karl.
George Karl. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA käimasoleva hooaja parimaks treeneriks valitud George Karl peab hakkama uut tööandjat otsima, sest senine klubi Denver Nuggets näitas talle ust.

Krl juhendas Denverit alates 2005. aastast ning juhtis meeskonna üheksal järjestikusel hooajal kohamängudele, kogudes selle aja jooksul 423 võitu ja 257 kaotust. Sellegipoolest leidis Nuggets, et edaspidi temaga koostööd ei jätkata. Reutersi väitel võib põhjus olla selles, et Karl, kelle leping kestab veel aasta, soovis sõlmida lepingupikendust, kuid klubi polnud tingimustega nõus.

Hooajal 2012-13 kogus Nuggets klubi ajaloos rekordilised 57 võitu ja lõpetas Läänekonverentsi kolmanda kohaga, kuid play-off'i avaringis jäädi üllatuslikult alla Golden State Warriorsile. Karli käe all jäi nende parimaks hooajaks 2008-09, kui jõuti Läänekonverentsi finaali. Tasub märkida, et üheksa järjestikuse play-off'i pääsuga lõppenud hooaja jooksul oli see ka ainus kord, kui avaringist edasi pääseti.

Karli vallandamine annab veelgi indu juurde vandenõuteoreetikutele, kelle väitel parima treeneri auhind on NBAs omamoodi needus. Nimelt on viimasest kaheksast pärjatud treenerist koguni viis järgmise kahe aasta jooksul ametist priiks saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles