Taaramäe: tulin võitma, et saaks Eesti meistrisärgis Tour de France’i sõita

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe (keskel) seljatas konkurendid ja tuli Eesti grupisõidu meistriks
Rein Taaramäe (keskel) seljatas konkurendid ja tuli Eesti grupisõidu meistriks Foto: Mihkel Maripuu

Täna Eesti jalgrattameistrivõistlustel grupisõidu meistriks tulnud Rein Taaramäel polnud enne võistlust plaaniski vähemaga leppida.

«Tulin Eesti meistrivõistlusi võitma, et saaksin meistrisärgis Tour de France’i sõida. Seda enam, et ETV üritust üle kannab,» sõnas Taaramäe.

Kuigi viimasel ringil sõitis Cofidise rattaäss üsna kindlalt konkurentidelt eest, polnud võit kerge tulema. 

«Väga raske oli, ei tundnud, et jalg oleks hea olnud. Aga ma võtsin eeskuju Tanel Kangertist, kes vaimujõuga eraldistardi võitis,» märkis Taaramäe. «Pidin viimasel ringil ründama, kuna me ei saanud koos finišisse tulla – nad olnuks minust kiiremad. Olime kõik küpsed, aga meeter meetri haaval läksin eest.»

Taaramäe tunnistas, et vastase (eelkõige Alo Jakini) ebaõnn mängis seekord kaardid talle.

«Tegin nalja ja siis ründasin kõigile ootamatult. Keegi minu selja taga tegi äkilise liigutuse, mille peale Alo Jakin kukkus. Tema õnnetus oli seekord minu õnn,» nentis Taaramäe, kes hakkab nüüd Tour de France’iks valmistuma. «Touriks pean olema valmis, muud variant pole. Töö on tehtud, nüüd algab puhkus ja eks siis paistab palju reserve on Touriks jäänud ning kas pean lõpuni vastu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles