Vesik ja Kollo võitsid Kuressaares hooaja esimese turniiri

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Kollo (paremal) ja Rivo Vesik.
Kristo Kollo (paremal) ja Rivo Vesik. Foto: www.fivb.org

Rivo Vesik ja Kristo Kollo võitsid pühapäeval tänavuse hooaja esimese turniiri, pälvides esikoha Premium7 Grand Prix rannavõrkpallisarja kolmandal etapil.

Kuressaare rannas toimunud Silveston Cupil järgnesid Vesik - Kollole Karl Jaani ja Rain Raud ning Argo Arak ja Kaarel Kais, vahendab volley.ee.

Laupäeval alustasid turniiri 18 meespaari, sealhulgas 7 võistkonda Lätist. Lõunanaabrid olid Kuressaares esindatud peamiselt nooremapoolsete sportlastega, kelledest parimatena teenisid Artjoms Vascenkovs ja Stanislav Hatinecs 7. koha. Avapäeval oli mängus kaks poolfinaalkohta, kui plussringis saavutatud kolme järjestikuse võiduga jõudsid poolfinaali kahel esimesel etapil esikoha teeninud Jaani ja Raud ning teise paarina Vesik ja Kollo. Pühapäeval peetud esimeses veerandfinaalis kohtusid Kaarel Pomerants ja Raigo Pärs ning Kaspar Pomerants ja Harri Palmar, kui 2:0 (18, 18) võiduga liikusid edasi nelja parema hulka Pomerants ja Palmar. 

Viimase poolfinalisti selgitasid Maksim Petrov ja Aleksei Povjakel ning Argo Arak ja Kaarel Kais. Kolmegeimilisest heitlusest väljusid 2:1 (19, -15, 13) võiduga Arak ja Kais ning tagasid sellega tänavusel hooajal kolmandat korda koha poolfinaalis. Sarnaselt kahele eelmisele etapile Arak ja Kais esikohamänguni siiski ei jõudnud, kaotades poolfinaalkohtumises 1:2 (-15, 22, -15) Vesik - Kollole. Teises poolfinaalis olid Jaani ja Raud küllaltki kindlalt 2:0 (12, 19) üle Pomerants - Palmarist. Pronksmedalimängus võtsid kindla 2:0 (17, 14) võidu Arak ja Kais, kes saavutasid sama koha ka hooaja kahel eelmisel etapil. Esikohamäng oli turniiri kõige tasavägisem, kestes koguni 64 minutit. Nii Premium7 Grand Prix rannavõrkpallisarja avaetapil Tartus kui teisel võistlusel Pärnus esikoha saavutanud Jaani ja Raud pidid seekord finaalis vastase paremust tunnistama, kui Vesik ja Kollo saavutasid raske 2:1 (-22, 17, 15) võidu.

Sarja neljas etapp toimub juba tuleval nädalavahetusel Pärnus, kui parimad selguvad EEVZA Cupi raames. Kuna tegu on Ida-Euroopa Võrkpalli Assotsiatsiooni rannavõrkpallisarja ühe osavõistlusega, siis on järgmiseks nädalaks Eesti suvepealinna oodata tugevaid võistkondasid ka piiri tagant. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles