Laane: möödavisetele on raske leida seletust

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U20 korvpallikoondis (valges) kohtus Prantsusmaaga
Eesti U20 korvpallikoondis (valges) kohtus Prantsusmaaga Foto: Toomas Huik

Eesti U20 korvpallikoondise kapten Rait-Riivo Laane tunnistas, et tal puudub EM-finaalturniiri kahes esimeses mängus meeskonda kimbutanud halvale visketabavusele seletus. Turniiri teises kohtumises Prantsusmaa vastu vaid 44 punkti visanud Eesti tabavusprotsent oli kõigest 28,3.

«Ma ei oska öelda, milles asi – viskan ju oma tavalistest kohtadest ja olukorradki on väljamängitud. Hommikutes trennides taban normaalselt,» nentis ta ja välistas võimaluse, et viskekindlust pärsib mängupinge. «Ilmselt polnud lihtsalt kõik visked õiged.»

Eesti koondise peatreeneri Andres Sõbra arvates pärsib hoolealuste visketabavust kaitsetöösse pandud jõud. Samas ei näe ta ise, ega ka Laane tugevate vastaste pidurdamiseks muud võimalust. «Me ei saa ju hakata seepärast kaitses lahjemalt võtma,» lausus Laane.

Reedel kohtub Eesti Tšehhiga ja Laane hinnangul on tegemist alagrupiturniiri kõige tähtsama kohtumisega. Suure tõenäosusega võetakse see mäng kaasa ka alumise vahegrupi turniirile. «Allesjäänud mängudest on see kindlasti kõige tähtsam, kuid tegelikult oleks pidanud me esimeses mängus Sloveenia alistama,» leidis ta ja kinnitas, et vaatamata kahele kaotusele, püsib meeskonna moraal kõrge. «Ma ei usu, et need kaotused avaldavad suurt mõju. Emotsioonid ja särts on meis olemas, seda näitas tänasegi kohtumise hea algus.»

Sõber oli sama meelt: «Meie jaoks alles õige turniir algab!» kuulutas ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles