Vormel-1 meeskonna ellujäämise otsustab Putini allkiri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Rahahäda küüsi sattunud Sauberi vormel-1 meeskonna ellujäämine sõltub sellest, kas Venemaa president Vladimir Putin otsustab allkirjastada tähtsa sponsorlepingu.

Saksa väljaanne Welt teatas, et Sauber on sõlminud põhimõttelise kokkuleppe kahe finantskompanii ja Venemaa kosmoseuuringute keskusega. Kokku peaks see meeskonnale sisse tooma koguni 400 miljonit eurot, kuid ametlikult pole raha veel ühelt arvelt teisele liikunud. Nimelt peab lepingu allkirjastama Venemaa president Putin.

Sauberi tiimijuht Monisha Kaltenborn tunnistas Weltile, et leping on tõepoolest veel alla kirjutamata. «Tegu on aga vaid bürokraatlike takistuste ja keerukaks osutunud pisiasjadega,» lausus Kaltenborn Weltile. Bild-Zeitungi teatel jätsid Kaltenborn ja tiimi asutaja Peter Sauber ära augustikuise suvepuhkuse, et lennata Moskvasse olukorda lahendama. Sauber peab augusti lõpuks tasuma Ferrarile mootorite eest 9 miljonit eurot. Kui Belgia etapiks pole raha Ferrari arvele laekunud, on punatiim ähvardanud katkestada Sauberile varuosade tarnimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles