Pärnu jalgpallinaiskond pääses Meistrite liiga põhiturniirile

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jalgpallinaiskond.
Pärnu jalgpallinaiskond. Foto: Pärnu Jalgpalliklubi naiskond/Facebook

Pärnu jalgpallinaiskond tegi täna Eesti jalgpalliajalugu, kui tagati pääs Meistrite liiga põhiturniirile. Sarnaselt meestele pääseb ka naiste seas eelringidest edasi 32 naiskonda, kuid erinevalt meestest ei ole naistel alagrupiturniiri ja koheselt jätkatakse mängudega play-off’i süsteemis.

Pärnu alistas täna Helsingis toimunud viimases alagrupimängus 3:1 Makedoonia klubi Izvori Biljanini ja teenis 6. alagrupis soomlaste Vantaa PK-35 järel teise koha (võrdsete punktide juures sai otsustavaks soomlannade parem väravate vahe). Pärnu naiskonna tabamuste autoriteks olid täna Olga Ivanova, Aljona Malets ja Margarita Žernosekova. Alagrupiturniiri avamängus alistas Pärnu 3:1 kreeklaste PAOKi ja teises voorus viigistati 0:0 soomlaste Vantaa PK-35ga.

6. alagrupi lõppsseis: 1. Vantaa PK-35 7 punkti, 2. Pärnu JK 7, 3. PAOK 3, 4. Izvori Biljanin 0. Vaata kõikide alagruppide lõppseise.

Kokku mängiti kaheksas alagrupis ja edasi 32 parema sekka pääsesid alagruppide võitjad ja kaks paremat teise koha naiskonda (6. alagrupi teisena lõpetanud pärnakad olidki kokkuvõttes parim teise koha naiskond).

Läbi valikturniiri 32 parema sekka jõudnud 10 naiskonda ja juba varasemalt nii kaugele pääsme taganud 22 tiimi loositakse paaridesse 5. septembril. 1/16-finaali avamängud peetakse 9. või 10. oktoobril ja korduskohtumised 16. või 17. oktoobril.

«Ei olegi veel kohale jõudnud, millega me hakkame saime. Täitsa tühi tunne on praegu. Isegi mängijaid ei suutnud eriti karjuda ja rõõmustada, vaid lasid pisaratel voolata,» kirjeldas Pärnu JK peatreener Jüri Saar jalgpall.ee portaalile. «Uskumatu tulemus muidugi. Mõte edasipääsust on mitmeid kordi peast läbi käinud, aga et see nüüd teoks sai, on ikkagi uskumatu. Enne viimast mängu ei saanud öösel eriti magada, närv oli sees. Tänane võit tuli raskelt – me küll domineerisime, aga olime esimese kahe mänguga kaotanud palju jõudu.»

Pärnu JK saavutuse juures on eriti tähelepanuväärne, et tähiseni jõuti ilma oma kauaaegse liidri Anastassia Morkovkina panuseta – Eesti läbi aegade edukaim ründaja oli eemal vigastusega ja on tippvormist veel kaugel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles