Coulthard: lõpetasin vormel-1 karjääri liiga vara

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Coulthard
David Coulthard Foto: AFP / Scanpix

Endine vormel-1 piloot ning praegune Red Bulli meeskonna nõuandja David Coulthard arvab, et lõpetas profikarjääri liiga varakult.

Just Red Bulli tänavuse hooaja edutee tõstatas Coulthardis küsimuse – kas ta ei lõpetanud mitte liiga vara. Vormel-1 võistlusgraafik on nüüd märksa leebem ning lisaks on Red Bull noppinud juba kaks etapivõitu, vahendab crash.net.

Coulthard tunnistas, et ta alahindas oma füüsilist võimekust ja tegi otsuse ehk rutakalt.

«Sellisel pingelisel spordialal pead olema võimeline kiirelt taastuma ja iga kord tulemusi tooma. Küsisin endalt, kas mul on veel energiat seda teha. Kuid nüüd kui reeglid muutusid, oleksin peaaegu kindlalt suutnud selle hooajaga toime tulla,» tunnistas Coulthard. «Kuid leidsin toona, et Red Bullil on head alternatiivid. Lisaks on parem, kui saad varakult aru, et on aeg lahkuda, mitte viimasena.»

Oma karjääri jooksul 250 vormel-1 etapil startinud, nende hulgast 62 poodiumikohta ja 535 punkti noppinud Briti sporditäht on statistika kohaselt läbi aegade kõige edukam Briti vormelisõitja. 2008. aasta lõpus vormel-1 sarjast taandnunud mees jääb üleüldse vormel-1 statistikas maha vaid kolmest mehest – Michael Schumacherist, Alain Prostist ja Ayrton Sennast.
Paraku polnud Coulthardi viimane hooaeg just eriti särav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles