Kais ja Vesik pitsitavad sakslasi toore jõuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais(vasakul) ja Rivo Vesik.
Kristjan Kais(vasakul) ja Rivo Vesik. Foto: Raigo Pajula
Eilne päev tõi Eesti rannavõrkpalli esinumbritele Norras MMil kindla võidu ja kiire edasipääsu. Kuid täna, kui pole veerandfinaali pääsemiseks aega mingit imerohtu leida, tuleb tugevale vastasele kogu jõuga peale lennata.

Kristjan Kais ja Rivo Vesik alistasid eile Stavangeri MMil hõlpsalt Taani paari Anders Lund Hoyeri – Bo Soderbergi 2:0 ning edenesid 16 parema hulka.

«Kas võit just lihtsalt tuli, aga kindlasti kergemalt kui arvasime,» tõdes Vesik.

Täna kohtuvad Kais ja Vesik juba hoopis teist masti meestega. Mõõtu võetakse kuuenda asetusega Saksa duo David Klempereri ja Eric Korengiga. Need relvad, millega taanlaste vastu saadi, jäävad täna selgelt lahjaks.

«Minu rünnak oli kuidagi pehme ja rünnakuprotsent ka nõrk. Loodame, et see möödub kiirelt. Sellise mänguga läheks sakslaste vastu väga raskeks,» arvas Vesik.Vesik tõdes, et Saksa paari näol pole tegemist kuigi meeldivate oponentidega. «Sel aastal oleme nendega kaks korda mänginud ja mõlemal korral päris kõva koslepi saanud,» tunnistas Vesik, kuid jätkas siiski positiivses võtmes: «Aga homme on uus päev ja eks siis näeb, mis tuleb. Kuigi ma ei usu, et nad lihtsamalt mängu võtavad.»

Sakslaste pidurdamiseks peaksid Kais ja Vesik mängu kiirelt käima saama – vastasel juhul lõpeb eestlaste MM turniir juba täna. «Läheme täiega peale ja pole midagi.Nad on natuke Brasiilia moodi võistkond, et kui sa lased nad mängima ja nad oma nn hurraa kätte saavad, siis on neid väga raske peatada,» mõtiskles Vesik. «Neil tuleb kohe algul hing kinni pigistada ja survet peal hoida kogu aeg, siis on nendega võimalik ka rahulikult mängida.»Mullu sai Eesti duo samast Saksa paarist kahel korral kindlalt jagu ning seega poleks nende võitmine mingi imeasi. Küll aga on sakslastel väike eelis. «Oleme nendega nii palju mänginud, et enam-vähem kõik on teada, mis toimub. Aga neil on maru hea blokk-kaitse,» selgitas Vesik, lisades naerdes, et eestlaste trumbiks on esialgu toores jõud.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles