MM-normi täitnud Peetre püüab valutavate põlvedega harjuda

, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Peetre
Taavi Peetre Foto: Toomas Huik
«See oli meie mõlema jaoks meeldiv üllatus, et Taavi kohe nii kõvasti paugutama hakkas!» rõõmustas nädalavahetusel heitjate seeriavõistlusel 20.26ga Berliini MMi B-normatiivi täitnud Taavi Peetre treener Ants Kiisa.

Miks üllatus? Esiteks tegi noorsoo EMi ja universiaadi hõbedamees oma hooaja avavõistluse. Ja teiseks kimbutab teda põlvevalu, mis lubab treeningutel vaid kord nädalas kuuli tõugata.

«Võtsime sellest seisust maksimumi. Esimesel võistlusel on ikka rabistamist palju ja tehnika pole nii korralik kui vaja,» selgitas Kiisa, kes nägi hoolealuse eduka soorituse taga ka suurt võistlusnälga.

Viimati võistles alles hiljuti Ukraina laagrist naasnud Peetre septembrikuisel BIGi Kuldliiga etapil. Sellele järgnes pikk Kolgata tee. Sügisel käis ta parema põlve operatsioonil. Kui esialgu sujus taastumine hästi, siis tõuketreeningute alustamise järel tekkis valu tõttu treeningutesse ligi kuuajane paus.

Aprillikuise Hispaania laagri järel tuli kaalumisele isegi uus lõikuslauale minek. Peetre konsulteeris doktorite Gunnar Männiku, Madis Rahu ja Mihkel Mardnaga, kes soovitasid sellest ideest siiski loobuda. Nüüd harjutab Peetre läbi põlvevalu, mida iga treeningu järel kannatada tuleb. Ka pärast laupäevast võistlust tegi põlv talle ikka veel haiget. «Kui põlv on valus, siis on raske maksimumi võtta. Aga aeg peaks selle seisu parandama. Taavi peab ise ka igasuguseid lisaharjutusi tegema. See käib spordiga kaasas – eks ta ise hakkab ka selle valuga juba harjuma,» nentis Kiisa.

Peetre hooaja eesmärgiks on pääs Berliini MMile ja lõppvõistlusele. «Kui Taavil jääks hooaja lõppedes see tulemus parimaks, siis oleks ta ise kahtlemata pettunud. Ta teab, et on suuteline märksa kaugemale tõukama. Ka mina tean seda,» avaldas Kiisa, kes on Peetret juba kaheksa aastat treeninud. Järgmise võistluse teeb Peetre järgmisel BIGi Kuldliiga etapil, 26. juulil Kosel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles