Edusamme tegev Eesti korvpallikoondis purustas Taani

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis (valges) eilses kohtumises Taani vastu.
Eesti korvpallikoondis (valges) eilses kohtumises Taani vastu. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

EMi üleminekumängudeks valmistuva Eesti korvpallikoondise mänguvorm liigub paremuse poole. Selle tõestuseks alistati pühapäeval ülekaalukalt Taani meeskond.

Eestlased haarasid Paides toimunud kohtumises kohe matši alguses ohjad ja esimese poolaja järel juhiti juba 41:22 ning lõpuks võeti kindel 73:43 võit.

«Vastastele oli natukene harjumatu saal ning neil ei tahtnud visked sisse kukkuda. Meie mäng on võrreldes eelmiste kohtumistega samal ajal paremaks läinud,» põhjendas Eesti koondise peatreener Üllar Kerde suurt üleolekut.

Senisest viiest kontrollkohtumisest on Eesti nüüd võitnud neli ning eilne võit oli seni ülekaalukaim.

«Taani puhul on siiski tegemist tugeva võistkonnaga, kes alles kukkus B-divisjoni,» ei pidanud Kerde vastast siiski nõrgaks. «Taani koondis mängib tegelikult väga heal tasemel korvpalli. Suurest võidust ei tohiks kindlasti eufooriasse sattuda.»

Eilses kohtumises kasutas peatreener vastavalt kokkuleppele vastastega 13 mängumeest ning esialgu ei plaani ta kedagi rohkem võistkonnast kõrvale jätta. «Meid ootab ees pikk turniir ning kui kedagi peaks tabama vigastus, siis läheb kõiki neid mängumehi vaja,» arvas Kerde. «Samas hakkab selgeks saama, kellele pean otsustavates kohtumistes eelkõige toetuma.»

Eile väljakul käinud meestest kogusid Joosep Toome ja Rait Keerles Eesti parimatena 11 punkti.

Üldiselt jaguneski mänguaeg eile eestlaste vahel küllaltki võrdselt ning oma võimaluse said ka Viljar Veski ja Marek Doronin, kes kohtumistes Uus-Meremaaga väljakule ei saanud.

«Kõik mehed peavad jõudma ühte heasse vormi ning täna oli võimalus kõigile mänguaega anda,» sõnas Kerde.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberlehest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles