Kindlalt poolfinaali jõudnud kahepaat püüab kuldmedalit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja (vasakul) ja Kaspar Taimsoo jõudsid Poznanis kindlalt poolfinaali.
Allar Raja (vasakul) ja Kaspar Taimsoo jõudsid Poznanis kindlalt poolfinaali. Foto: Fred Killing

Eesti paarisaerulisel kahepaadil oli Poolas Poznanis alanud sõudmise maailmameistrivõistluste eelsõidus silme ees vaid üks siht – kindlustada koht poolfinaalis. Sellega said Allar Raja ja Kaspar Taimsoo ka ilusti hakkama.

Raja ja Taimsoo lõpetasid oma eelsõidu Pekingi olümpiamängudel pronksi võitnud Suurbritannia paatkonna Matthew Wells – Stephen Rowbotham järel teise kohaga ning jõudsid neljapäeval peetavasse poolfinaali. Inglased lõpetasid ajaga 6.24,37 ning Eesti paatkond 6.24,95.ga.



«Olime alguses umbes paadi jagu ees, juhtisime kindlalt ja kontrollisime, keegi probleeme ei tekitanud,» meenutas Taimsoo sõidu kulgu. «Inglased lihtsalt lõpus tahtsid vist veel midagi näidata, aga me ei vastanud ega teinud lõpukiirendust. Hoidsime head tõmmet ega hakanud ülearu tõmblema.»



«Sõidu ajal oli kerge küljetuul, aga õnneks polnud midagi väga hullu,» lisas ta. «Üldjoontes koostöö klappis ja kõik oli nii, nagu olema peab.»


Paarisaeruliste kahepaatide kolme eelsõidu peale said eestlased kirja päeva kuuenda aja. «Ausalt öeldes tundus sõit vahepeal isegi päris kerge, mõtlesin, et midagi on vist valesti läinud,» muigas Taimsoo. «Tegelikult näitab see, et vorm on mõlemal hea ja suudame seda rakendada ning tõmmata nii nagu vaja.»



Tippvorm ajastatud finaaliks

Kuu aega tagasi kuni 23-aastaste MMil ühepaadi eelsõidus 250 meetrit enne finišijoont vette kukkunud ja kuumarabanduse tõttu haiglasse viidud Taimsoo kinnitas, et on hirmu tekitanud vahejuhtumi nüüdseks seljataha jätnud.



«Sattusin hommikul üle hulga aja uudisteportaalidesse ja lugesin, mida ajalehed tol ajal kirjutasid, aga ma ise enam selle peale ei mõtle,» rääkis ta. «Võin öelda, et olin ise tolle olukorra põhjustaja, kuid nüüdseks olen oma vigadest õppinud. Ma ei usu, et see mulle mingi psüühilise jälje oleks jätnud.»



Trakais vormi kogunud Taimsoo ja Raja eesmärk tänavusel MMil on esmalt finaali jõuda ning seal medal võita. Ka rahvusvaheline alaliit FISA peab Eesti paatkonda üheks soosikuks.


«Madalamate sihtidega on raske ennast motiveerida,» möönis Taimsoo. «Tunne on tugev, kõik on kontrolli all, pole mingeid kahtlusi ega kõhklusi. Tippvorm on ajastatud laupäevaseks finaaliks!»



Konkurents on Taimsoo hinnangul tasavägine, vaid mõned paadid on teistest pisut tugevamad. «Kõik eelsõidud olid ühtlased, paadid on üsna ühte auku,» arutles ta. «Arvan, et Saksamaa ja Prantsusmaa on sellised, kes tahaksid ka koos meiega kulda võita.»


Eile olid paarisaerulisel ühepaadil võistlustules ka meeste seas Jüri Jaanson ning naiste hulgas Kaisa Pajusalu. Paraku tuleb nii Jaansonil kui Pajusalul poolfinaalikohta püüda teisipäevases lohutussõidus.



Jaanson jätkab lohutussõidus

Ateena olümpial ühepaadil hõbemedali võitnud Jaanson jäi oma eelsõidus 7.06,91ga neljandaks, selle sõidu võitis Belgia esindaja Tim Maeyens ajaga 6.57,78.


Tänavu kuni 23-aastaste MMil ühepaadil hõbemedali võitnud Pajusalu sai oma eelsõidus samuti neljanda koha. Sõidu võitis tugev tšehhitar Mirka Knapkova.



Eesti neljapaat koosseisus Andrei Jämsä, Igor Kuzmin, Vladimir Latin ja Tõnu Endrekson asub MMil võistlustulle täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles