Ecclestone: Renault võib süüdistuste tõttu sarjast lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone Foto: AP / Scanpix

Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone kardab, et kokkumängusüüdistused Renault aadressil võivad päädida sellega, et meeskond lahkub MM-sarjast.

«Sellist asja meil küll praegu vaja polnud,» sõnas 78-aastane Ecclestone Inglismaa ajalehele The Times. «Arvan, et see ajab Renault närvi. Võib täiesti juhtuda, et nad lahkuvad sarjast. Loodan, et niimoodi ei lähe, aga sellises olukorras on see üks võimalikest lahendustest.»

Mullu detsembris lahkus MM-sarjast ülemaailmse majanduskriisi tõttu Honda, BMW aga teatas, et lahkub sarjast pärast käimasolevat hooaega.

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) teatas pühapäeval, et uurib üht juba toimunud MM-etappi ja seal aset leidnud sündmusi, kuid ei avaldanud, millist etappi ja mis sündmusi uuritakse.

Brasiilia meedia andmetel uuritakse aga mullu septembris peetud Singapuri etappi, mille võitis kahekordne maailmameister Fernando Alonso. Kahtlaseks peetakse seda, et vahetult pärast Alonso boksis käimist tegi tema meeskonnakaaslane Nelson Piquet junior avarii, mille järel tuli rajale turvaauto. Kuna suurem osa konkurente polnud veel boksis käinud, sai Alonso väikese eelise ja suutis etapi võita.

Renault ega tiimi boss Flavio Briatore pole siiani kommenteerinud süüdistusi, nagu oleks Piquet meeskonnakaaslase abistamiseks meelega avarii teinud.

«Flavio väidab, et ta ei tea sellest midagi,» rääkis Ecclestone, lisades, et Briatore on äärmiselt endast väljas. «FIA uurib süüdistusi ja nad tahavad lihtsalt tõe välja selgitada.»

Ka Alonso ja Piquet pole FIA väidetavat uurimist kommenteerinud.

Renault vallandas Piquet tänavu augustis, kuna mees ei suutnud kümnes sõidus ühtegi punkti teenida. Piquet oli seetõttu äärmiselt pahane ning nimetas Briatoret oma hukkajaks.

«Kui neid jutte räägib noor Piquet, on see üks asi. Teisalt, kui neis juttudes on ka tõetera, on see juba hoopis teine asi,» arutles Ecclestone. «Kui raadiolindistustest selgub, et Piquet’le on talle öeldud: «Nelson, tee nüüd avarii.», pole Renault’l muidugi midagi teha. Kõik sõltub sellest, mida uurimise tulemusel leitakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles