Glebova jäi lühikavas isiklikule rekordile alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova
Jelena Glebova Foto: AFP / Scanpix

Eesti parim iluuisutaja Jelena Glebova sai Saksamaal Oberstdorfis peetavatel iluuisutamisvõistlustel lühikavas üheksanda koha.

Hooaja avastardi teinud Glebova teenis kohtunikelt hindeks 46,02 punkti. Tema isiklik rekord 55,90 pärineb tänavustelt maailmameistrivõistlustelt. Suurim erinevus on tehnilises hindes – kui rekordvõistluses hinnati Glebova oskusi 32,70 punktiga, siis nüüd teenis ta elementide sooritamise eest vaid 24,62 punkti. Kava kompositsiooni eest sai eestlanna 21,40 punkti (MMil 23,20 punkti).

Lühikava järel on esikohal ameeriklanna Alissa Czisny 60,38 punktiga, teine on soomlanna Kiira Korpi 58,34 punktiga ning kolmas ungarlanna Julia Sebestyen 53,68 punktiga.

Oberstdorfi võistlus on ühtlasi ka olümpiakvalifikatsioon, ent Glebova kindlustas olümpiale pääsu juba MMi 16. kohaga.

Täna on Oberstdorfis veel võistlustules meesüksiksõitja Viktor Romanenkov, kes lühikava järel on üldarvestuses 19. ja olümpia pingereas 11. kohal (olümpiakoha teenivad kuus meest) ning paarissõitjad Maria Sergejeva - Ilja Glebov, kes on lühikava järel olümpiakohtade arvestuses teisel kohal, üldarvestuses aga üheksandal kohal. Olümpiapileti teenivad neli paari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles