Rocki kapten Tanel Tein läheb kolmapäeval lõikusele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Tein
Tanel Tein Foto: Sille Annuk

Tartu Rocki korvpallimeeskond peab hooaja alguses hakkama saama ilma kogenud Tanel Teinita, kes pallipatsutamise asemel heidab kolmapäeval lõikuslauale.



Suve lõpp ja sügise algus on tänavusest hooajast Rocki kapteniks olevale Teinile kujunenud vaimselt väga koormavaks. Pärast fiaskoga lõppenud Eesti koondise EM-mänge vaevas Teini reie ülemise osa lihase venitusest tekkinud valu, nüüd aga sunnib vigastatud hüppeliiges vähemalt korraks sportimise katkestama.



Uuringud näitasid, et möödunud kevadel teise jala hüppeliigesega lõikusel käinud Teinil pole seekordki kirurgilise sekkumiseta lootust paraneda. 



Teini hädad said alguse koondise suvises kontrollmängus Soomega, kui ta põrkas kokku Teemu Rannikoga ning nikastas jalga. Valuvaigistite ja ohtrate jääkottide abil sai ta siiski koondise EM-mängudel osaleda.



Koduklubisse naastes sundis hoopis reie ülemise piirkonna lihase venitus teda pisut puhkama. «Lootsin, et selle ajaga muutub ka hüppeliiges paremaks,» rääkis Tein, kes liitus septembri keskel taas Rocki treeningutega ning sõitis meeskonnaga Klaipedasse turniirile.



«Kahjuks väänasin seal jalga uuesti. Läbi valu osalesin küll kahes treeningmängus, ent asi ei paranenud. Koju naastes muutus ühel metsajooksul valu nii hulluks, et sai selgeks – midagi tuleb teha.»



Uuringud näitasid, et spordimehe liigesesse puges kerge põletik ning haigesse piirkonda kogunes vedelik.



Tein usaldab lõikuse oma doktorist isa Toomase kätesse. Kui kõik piirdub vaid liigese puhastamisega, võib Tein juba novembri alguses palliplatsile naasta. Mustema stsenaariumi korral peab aga jalale tegema ka mõne sentimeetri pikkused sisselõiked ning siis kulub paranemisele rohkema ega.



«Päris korda pole jalgu võimalik enam saada,» teab Tein oma saatust, ent kinnitas samas, et vaatamata täbarale olukorrale ei kippunud ta korvpallimängule käega lööma. «Võtsin ju eesmärgi vähemalt aasta veel mängida.»  



Rocki peatreener Indrek Visnapuu märkis, et Teini puudumisel jääb meeskonnal üks oluline käik vajaka. Vähemalt esialgu oleks treener kasutanud Teini ka väikese ääremängija kohal, kuna just see positsioon on Rockil praegu kõige hõredam – puudub ju ka samuti vigastatud Marek Doronin.



Visnapuu ei osanud öelda, millal jalavigastusest taastuv Doronin saaks meeskonda aidata. Ta küll harjutab, ent esialgu meeskonnast eraldi ning teeb peamiselt eriharjutusi. Kindel on aga see, et laupäeval Balti liiga avakohtumises Žalgirisega ta platsile ei tule.



Paraku ei piirdu Rocki laatsaret vaid Teini ja Doroniniga. Puugihammustuse järelmõjudega võitleb Asko Paade. Antibiootikumiravi saav mees ei või täie jõuga harjutada. Õnneks on ta paranemas. «Loodetavasti saab ta laupäeval mängida,» märkis Visnapuu.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles