Uus töö: Andrus Värnik hakkabki treeneriks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Väät, odaviske treener:
«Kuidagi peab ta end ju ära elatama, selle ameti vastu tundis ta ise huvi.»
Heiko Väät, odaviske treener: «Kuidagi peab ta end ju ära elatama, selle ameti vastu tundis ta ise huvi.» Foto: Pm

Paar nädalat tagasi seisis odaviske eksmaailmameister Andrus Värnik teelahkmel – kas minna koos treener Sulev Lepikuga paariks kuuks Usbekistani harjutama või alustada töömehe elu.



Värnik valis töömehe põlve – esmaspäeval kell 16.30 alustab ta Audentese spordiklubi noortetreenerina.



Samas ametis oleva Heiko Väädi sõnul tuleb inimesele anda võimalus, vaid siis on näha, kas ta kannab kaela või mitte. «Kuidagi peab ta end ju ära elatama, selle ameti vastu tundis ta ise huvi,» sõnas Väät, kes aastaid tagasi oli Värniku treeningukaaslane ning mullu sügisel tegutses lühikest aega ta juhendajana.



Värnik viib sel nädalal koolidesse treeninguid reklaamivad sedelid. Huviliste grupp, kuhu pääseb alates kümnendast eluaastast, peab kogunema esmaspäevaks. Väät uskus, et kergejõustikust, ka odaviskest huvituvaid lapsi peaks leiduma.



Juba aastaid ise treeneriametit pidanud mees lisas, et sport on Värnikule vähemalt tuttav ala. «Ta on ka ise öelnud, et ehitajaks minekuks peaks olema teatud oskused,» selgitas Väät.



Treeneritööle asumine ei tähenda sugugi seda, et Värnik jätab tippspordiga hüvasti. «Hommikuti teeb ta oma treeningu ning kui vaja, siis pärast lastega tegelemist ka õhtuse harjutuskorra,» selgitas Väät. Esialgu pole teada, kas Väädist ja Värnikust saavad taas õpetaja ja õpilane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles