Piiroja lahkub kõrgliigast langenud Fredrikstadist

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja Fredrikstadis ei jätka.
Raio Piiroja Fredrikstadis ei jätka. Foto: Toomas Huik

«Võib-olla tuleb mul siin linnas veel edasi elada ja kui me peaksime naaberkülale kaotama, siis ei antaks meile seda andeks,» ütles Norra mulluses hõbemedalimeeskonnas palliv Eesti jalgpallikoondislane Raio Piiroja enne eilset üleminekumängu Sarpsborgiga.


Paraku said kõikide Fredrikstadi mängijate õudusunenäod tõelisuseks – naaberlinnale Sarpsborgile alistuti 0:2, mis tähendab, et Piiroja klubi mängib tuleval hooajal aste madalamal.



«Leinameeleolu valitseb,» tunnistas Piiroja. «Läks nagu läks. Vastasel oli kaks võimalust ja kaks tükki lõid nad ära. Meie ründasime, kuid kord jäi ette post, siis latt või väravavaht. Terve hooaeg on niimoodi kulgenud. Ju me siis ei väärinud meistriliiga kohta.»



Eriti kurvaks teeb kõrgliigast väljalangemise tõsiasi, et üks Norra suurimaid ajalehti VG valis Piiroja äsja aasta kaitsemängijaks.



Nagu Piiroja aga ütles, ei kaalu individuaalsed auhinnad kunagi üles meeskonna ebaõnnestumist. Eestlane on ka kindlalt öelnud, et esiliigasse kukkumise korral lahkub ta Fredrikstadist.



«Kõigepealt liitun koondisega (Eesti koondis mängib 14. novembril Albaaniaga ja 18. novembril seni teadmata vastasega – toim) ja siis hakkan edasi mõtlema,» ütles Piir­oja, kelle vastu on huvi tundnud üks Kesk-Euroopa jalgpalliklubi. «Kindel on aga see, et siia (Fredrikstadi – toim) ma ei jää.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles